Erera, Gabi optuženi za nameštanje

Izvor: B92, 15.Dec.2014, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erera, Gabi optuženi za nameštanje

Fudbaler Mančester Junajteda Ander Erera, kapiten Atletika Gabi, selektor Japana Havijer Agire i još 18 osoba optuženo je za nameštanje utakmice u Primeri.

Sporna utakmica, zbog koje je u ponedeljak podneta optužnica u Valensije, je trijumf Saragose nad Levanteom sa 2:1 u poslednjem kolu sezone 2010/11.

Zahvaljujući toj pobedi, Saragosa je tada izbegla ispadanje iz Primere. Meksikanac Agire je u to vreme bio trener Saragose, dok su Erera i Gabi igrali za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << taj klub.

Bivši predsednik Saragose Agapito Iglesijas i klub su takođe optuženi, kao is vi igrači koji su tada igrali tu utakmicu.

U optužnici se ističe da je igračima Levantea plaćeno ukupno 965.000 evra da bi namerno izgubili utakmicu.

Saragosa je prvo uplatila blanko transfere svojim igračima i zvaničnicima, uključujući Agirea, Ereru i Gabija, koji su potom prosledili novac igračima Levantea.

Sudija kojem je dodeljen slučaj će uskoro doneti odluku da li će se on naći pred sudom ili ne.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.