Berardi je prvo pojačanje Intera! Pobeda nad Juventusom...

Izvor: MozzartSport.com, 07.Apr.2017, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berardi je prvo pojačanje Intera! Pobeda nad Juventusom...

Igrač odbio Bjankonere koji su prošlog leta blolkirali prelazak u Milano, ali sada nisu mogli ništa

Domeniko Berardi je rekao „da“, Inter će u napadaču Sasuola dobiti prvo pojačanje za narednu sezonu.

Kako ovoga jutra piše Korijere delo Sport, mladi Italijan dolazi kao zamena za Ivana Perišića koji će najverovatnije otići u Mančester Junajted!
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Kineske gazde iz moćne kompanije Suning su obećale 150.000.000 evra za pojačanja, a obećanja će početi da ispunjavaju dovođenjem Berardija. Prošle nedelje je Interov sportski direktor Auzilio boravio u kineskom Nankingu, obavio razgovore sa gazdama kluba i dobio zeleno svetlo za realizaciju Berardijevog transfera.

Nakon nekoliko dana napornih pregovora sa Sasuolom i igračem, postignut je dogovor. Sasuolu će pripasti oko 40.000.000 evra na ime obeštećenje. Doduše, količina izdvojenog novca će biti redukovana tako što je Inter u priču ubacio 23-godišnjeg napadača Đanluku Kaprarija. On trenutno igra u Pesakri kao pozajmljen igrač Inetar, a u Sasuolo će biti prosleđen kao deo Berardijevog transfera. Moguće je da po istom principu u priču bude uključen i štoper Andrea Ranokija koji trenutno igra na pozajmici iz Intera u Hal Sitiju. To bi količinu izdvojenog novca samnjilo na oko podnošljivih 30.000.000 evra.

Berardi će najverovatnije zameniti hrvatskog ofanzivca Ivana Perišića za kojeg je Mančester Junajted spreman da plati 60.000.000 evra. Dakle, polovinu od te sume, Nerazuri će izdvojiti za dovođenje Berardija.

Još prošlog leta je talentovani Italijan bio na pragu Intera, ali se isprečio Juventus koji je polagao izvesna prava na mladog napadača. Juve je još 2013. godine kupuo polovinu Berardijevog ugovora za 4.500.000 dok je dvojno vlasništvo još bilo moguće. Dve godine kasnije je Sasuolo otkupio Juventusovu polovinu za 10.000.000 evra, ali je Stara dama zadržala pravo preče kupovine da po fiksnoj ceni od 18.000.000 evra 2016. godine ili 25.000.000 evra 2017. godine opet kupi Berardija. Juve je hteo da to uradi letos, ali ih je Berardi odbio zbog bojazni da ne završi kao Simone Zaza, a onda je Juventus blokirao njegov prelazak u Inter.

Želeo je Juve i ove sezone da pokuša, ali je volja igrača opet bila čeličnba. Berardi je navijač Intera od malih nogu, tamo će biti dočekan kao Zvezda, u Juventusu bi najverovatnije bio rezerva. Sasuolo je dobio ponudu koju nije mogao da odbije i Berardi će biti prvo veliko pojačanje milanskih crno-plavih za narednu sezonu.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.