Nikolić opozvao Vidu Ognjenović

Izvor: B92, 22.Feb.2013, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić opozvao Vidu Ognjenović

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić opozvao je Vidu Ognjenović sa mesta ambasadora u Danskoj, kao i ambasadore Srbije u BiH i sedištu UN u Ženevi.

U novom "Službenom glasniku" je objavljeno da je Vida Ognjenović opozvana s dužnosti ambasadora u Danskoj, na kojoj je bila od juna 2011. godine, dok je Ninoslav Stojadinović opozvan sa funkcije ambasadora u BiH, na koju je postavljen u maju 2011.

Ukazom predsednika Srbije opozvan je i dosadašnji ambasador >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije pri UN u Ženevi Uglješa Zvekić.

Za ambasadora Srbije u Eritreji na nerezidencijalnoj osnovi postavljen je ambasador Srbije u Keniji Ivan Živković.

Predsednik Nikolić je danas primio i akreditive novih ambasadora Perua, Tunisa, Estonije i Jordana.

Predsednik Nikolić je primajući akreditive novog ambasadora Perua u Beogradu Hosea Antonia Arospidea del Busta izjavio da je Srbija privržena saradnji sa zemljama celog regiona Latinske Amerike bez obzira na geografsku udaljenost.

"Srbija je privržena evrointegracijama, nastavku pregovora sa Kosovom i Metohijom, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, reformi javnog sektora i daljem unapređenju regionalne saradnje, ali i unapređenju odnosa sa regionom Latinske Amerike", poručio je Nikolić i dodao da je ta saradnja moguća u mnogi oblastima.

Uz dobrodošlicu novom ambasadoru Tunisa Mažidu Hamlauiju Nikolić je zahvalio na "konzistentnoj poziciji prema pitanju nepriznavanja jednostano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije" i izrazio očekivanje da će Tunis i dalje istrajati na tim pozicijama.

Predsednik Srbije je izrazio očekivanje da će novi ambasador Tunisa učiniti sve da se stvore uslovi za proširenje ekonomske saradnje, kulturno-prosvetne, naučno-tehničke saradnje, kao i saradnje u oblasti turizma, poljoprivrede i svim drugim oblastima od obostranog interesa.

Ambasador Estonije Arti Hilpus je poručio da Estonija podržava evropske integracije Srbije i smatra da vrata EU moraju biti otvorena za Srbiju.

"Mi nemamo sumnju - Srbija je evropska zemlja i zato vrata EU moraju biti otvorena za vas", rekao je Hilpus i dodao da Estonija čvrsto veruje da dalje evropske integracije mogu da stvore stabilnu i prosperitetnu budućnost za građane Srbije.

Nikolić je izrazio zadovoljstvo stanjem bilateralnih odnosa dve zemlje, te naveo da je uveren da će se oni u budućnosti razvijati u skladu sa brojnim potencijalima koji postoje.

Nikolić je prilikom prijema novog ambasadora Jordana Sakra al Malkavija izrazio uverenje da će prijateljske veze dva naroda i saradnja koja postoji dugi niz godina biti unapređeni u narednom periodu.

Ambasador Jordana je kazao da će dati sve od sebe za dalju promociju i razvoj već postojećih odličnih odnosa Srbije i njegove zemlje i ojačanju bilateralnih odnosa u svim poljima. Govoreći o Bliskom istoku, ambasador Jordana je istakao da njegova zemlja čvrsto veruje da je palestinsko pitanje centralno i da je to srž problema na Bliskom istoku, zbog čega se, dodao je, mora rešavati bez odlaganja.

On je ocenio i da bi to rešenje bilo osnova za mir i stabilnost na celom Bliskom istoku i omogućilo nezavisnu palestinsku državu koja će živeti u stabilnosi rame uz rame sa državom Izrael.
Pogledaj vesti o: Maja Nikolić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić opozvao Vidu Ognjenović

Izvor: Telegraf.rs, 22.Feb.2013

Osim ambasadorke u Danskoj, predsednik Srbije opozvao je i ambasadore Srbije u BiH i sedištu UN u Ženevi

Nastavak na Telegraf.rs...

Nikolić opozvao Vidu Ognjenović

Izvor: Press, 22.Feb.2013

U novom Službenom glasniku objavljeno je da je Vida Ognjenović opozvana je sa dužnosti ambasadora u Danskoj na kojoj je bila od juna 2011. godine, dok je Ninoslav Stojadinović opozvan sa funkcije ambasadora u BiH na koju je postavljen u maju 2011.. Ukazom predsednika Srbije opozvan je i dosadašnji...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.