Google uvodi pretragu mirisa: Upoznajte Nos

Izvor: Mondo, 01.Apr.2013, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google uvodi pretragu mirisa: Upoznajte "Nos"

Google pronalazi vesti, informacije, slike, video klipove, knjige, muziku i sve što nam padne na pamet, ali šta je sa mirisima – sada će pronalaziti i njih!

Zašto jednostavno kameru svog telefona ne bismo uperili ka cvetu ili nekom neobičnom predmetu, možda snimili okruženje u kojem se nalazimo i saznali kako ono miriše? Kako miriše unutrašnjost gorbnice faraona ili piramide u Egiptu? Kako miriše Mona Liza? Kako miriše maslačak ili kako miriše >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Madona, recimo?

Google Nose zna!

Google Nose u beta fazi omogućava pretragu ograničene baze mirisa, ali se očekuje da ona svakim danom bude sve veća. Google Nose, čita se “nous”, a na engleskoz znači “Zna”, je jedna od kreativnih Googlovih šala, koja nas podseća na to da Google već zna (sve što mi treba da saznamo)!

Prvoaprilska šala u novoj Google video poruci izgleda ovako.

Ne zaboravite da pogledate i video koji najavljuje gašenje YouTube portala.

(Marko Čavić, MONDO)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Google sada pretražuje i mirise?!

Izvor: Mondo, 01.Apr.2013

"Što nema u 'vugla' ima u Googla". Ova šala nije daleko od istine - Google nam nudi najnovije vesti, slike, video klipove, knjige, muziku.. a sada je dobio i "nos" da umesto nas njuška?!..Zamislite da možete kameru svog telefona da uperite ka cvetu ili nekom predmetu, gorbnici faraona, čuvenoj slici...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.