easyJet se povukao iz utrke za Alitaliju

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Mar.2019, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

easyJet se povukao iz utrke za Alitaliju

LONDON – Budućnost Alitalije je postala danas još neizvjesnija budući da se britanski easyJet povukao iz pregovora za spas talijanske avio-kompanije, dva tjedna uoči isteka roka.

easyJet je odluku o povlačenju iz procesa pregovora donio nakon razgovora s talijanskim državnim željezničkim operaterom Ferrovie dello Stato i američkom avio-kompanijom Delta Airlinesom, prenosi agencija Reuters.

easyJet je ranije u više navrata iskazao interes za određenu >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << imovinu Alitalije.

Alitalia je 2017. godine stavljena pod specijalan nadzor nakon što su radnici odbacili poslednji u nizu plan za spas kompanije, ostavljajući vladu ponovo u poziciji da traži kupca koji bi spasio posrnulu avio-kompaniju.

Državna kompanija Ferrovie dello Statto sada je u utrci s vremenom kako bi do kraja mjeseca ispunila rok koji je utvrdila talijanska vlada za predstavljanje plana za spasAlitalije. Željeznički operater je sa easyJetom i Deltom pregovarao o mogućem dogovoru.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.