Znanstvenici predviđaju neobično toplu klimu do 2022.

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Avg.2018, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znanstvenici predviđaju neobično toplu klimu do 2022.

LONDON - Znanstvenici su putem novog sustava prognoze predvidjeli kako će period između 2018. i 2022. biti neuobičajeno topao, s većom vjerojatnošću ekstremnih temperatura.

"Velika je vjerojatnost da trenutna klima dosegne period topliji od normale tijekom idućih pet godina uslijed trenda globalnog zatopljenja", kaže studija britanskih i nizozemskih istraživača nastala na temelju probabilističkog prognostičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << sustava.

Istraživanje, objavljeno u znanstvenom časopisu Nature Communications, kaže kako će taj trend osnažiti trenutne dugoročne trendove globalnog zatopljenja.

Predviđanje je došlo uslijed snažnog i dugotrajnog toplinskog vala koji je poharao sjevernu hemisferu.

Istraživači su rekli da su razvili statistički model koji omogućava pouzdana predviđanja prosječnih temperatura zraka i površine mora. Model uzima u obzir vanjske faktore koji utječu na prosječne temperature kopna, poput stakleničkih plinova i aerosola, koji su posljedica različitih socio-ekonomskih uzročnika, kao i prirodnu varijabilnost, koju je teže predvidjeti, izjavili su.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Vreline u narednih pet godina

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Avg.2018

LONDON - Naučnici putem novog sistema prognoze predviđaju da će period između 2018. i 2022. godine biti neuobičajeno topao, sa većom vjerovatnoćom ekstremne temperature...Postoji velika vjerovatnoća da će klima dostići period topliji od normale tokom sljedećih pet godina, usljed trenda globalnog...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.