Zlato poraslo dva dana zaredom prvi put u dva mjeseca

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Avg.2015, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlato poraslo dva dana zaredom prvi put u dva mjeseca

LONDON - Cijene zlata u petak porasle su drugi dan zaredom nakon što je izvještaj koji ukazuje na poboljšanje američkog tržišta rada potaknuo nagađanja da je ekonomija dovoljno jaka da izdrži veće kamatne stope Federalnih rezervi.

Dobitak dva dana zaredom bio je prvi od lipnja, otkako pad dionica i američkog dolara jača potražnju za metalima kao alternativnim sredstvima ulaganja. Dok je rast cijena obično >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << loš za zlato, pooštravanje bi moglo ugroziti ovogodišnji oporavak američkih dionica, a to je ono što je opredijelilo trgovce u petak nakon izvještaja s tržišta rada.

Futuresi zlata za isporuku u prosincu porasli su 0,4 posto, na 1,094.10 dolara za uncu na COMEX u New Yorku. Cijene su pale za 0,1 posto u sedam dana, a što je šesti pad u posljednjih sedam tjedana.

Žuti metal dosegao je najniži petogodišnji nivo od 1,073.70 dolaza za uncu 24. jula kako su izgledi za čvršću monetarnu politiku preusmjerili investitore u korist imovine s boljim izgledima za prinos.

Fed procjenjuje snagu američkog oporavka, dok političari raspravljaju da li najveća svjetska ekonomija može izdržati prvo povećanje kamatne stope od 2006. Trgovci sa 56-postotnom vjerovatnošću prognoziraju povećanje sljedećeg mjeseca.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.