Vukčević očekuje izručenje Ganića

Izvor: Glas javnosti, 18.Jun.2010, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukčević očekuje izručenje Ganića

BEOGRAD - Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević očekuje da će sud u Londonu na ročištu u julu prihvatiti zahtev Srbije za izručenje bivšeg člana ratnog predsedništva BiH Ejupa Ganića.

Očekujem da će sud u Londonu u julu prihvatiti zahtev Srbije za izručenje bivšeg člana ratnog predsedništva BiH Ejupa Ganića, izjavio na marginama skupa zužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević. Glavno ročište biće održano od 5. do 9. jula.

Saradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sa britanskim organima je veoma korektna i Srbija je dostavila sva dokuemnta i dokaze koje je tamošnji sud tražio", rekao Vukčević na marginama skupa "Izazovi borbe protiv korupcije u jugoistočnoj Evropi" koji se održava u Beogradu.

Ganić je uhapšen 1. marta na aerodromu u Londonu po zahtevu Srbije zbog sumnje da je počinio ratni zločin nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici prilikom povlačenja iz Sarajeva 3. maja 1992. godine kada je poginulo najmanje 18 vojnika, a 22 su ranjena.

Iz pritvora je pušten 11. marta, uz kauciju i obavezu da ne napusta teritoriju Velike Britanije.

Ganić je četiri godine posle zločina za koji se sada tereti, 1996.godine, boravio u tadašnjoj SR Jugoslaviji, kao član Predsedništva BiH i potpredsednik Federacije BiH.

Istraga protiv njega i drugih osumnjičenih pokrenuta je decembra 2008. godine.

Rešenjem o sprovođenju istrage, Ganiću se stavljaju na teret tri krivična dela - ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika, protivpravno ubijanje i ranjavanje neprijatelja i upotreba nedozvoljenih sredstava borbe.

Ne moze to samo tako kako misli Vukcevic, o tome treba i priupitati gospodina Silajdzica dali se on sa tim slaze

Sta drugo cekivati da ce reci tuzilac koji je pisao optuznicu ??

Da ne ocekuje izrucenje Srbiji?? Pa skocio bi sam sebi u usta, ostao bez posla !! Jedan od zadataka tuzioca je da bude vecni optimista za optuzbu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.