Vozač belgijske dece umro za volanom zbog infarkta?

Izvor: Glas javnosti, 15.Mar.2012, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozač belgijske dece umro za volanom zbog infarkta?

LONDON - Vozač autobusa, koji je udario u zid tunela u Švajcarskoj pri čemu je poginulo 22 dece i šest odraslih osoba, možda je imao srčani udar tokom vožnje.

Istražitelji su odbacili neprilagođenu brzinu kao mogući uzrok nesreće, koja se desila po dobrim vremenskim uslovima i na relativno mirnom delu puta, pa je izraženo uverenje da je uzrok tragedije loše zdravlje vozača ili njegova eventualna greška, piše britanski dnevnik Dejli Telegraf.

Nesreća, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u kojoj su 24 osobe zadobile teže povrede, desila se neposredno pošto je grupa od 52 dece i osoblja iz Belgije i Holandije krenula kući posle odmora u alpskom skijaškom odmaralištu.

Švajcarski tužilac Olivije Elsig, koji je zadužen za istragu, rekao je da nema nikakvih indikacija da je udar izazvan prekomernom brzinom.

U autobusu su bila dva vozača i iz Švajcarske su stigli dan pre polaska i u potpunosti su bili odmorni za vožnju. Obojica su poginula u nesreći.

Elsig je na konferenciji za novinare u gradu Sion rekao da se ispituje mogućnost da je vozač umro za volanom.

"Autobus se nije prebrzo kretao. Razmatraju se tri hipoteze. Prva je tehnički problem, druga zdravlje vozača i treća ljudska greška", rekao je on dodajući da je ispitan određeni broj svedoka, medu kojima su i drugi vozači, kao da će se obaviti obdukcija tela nastradalog vozača.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vozač imao srčani udar?

Izvor: RTS, 15.Mar.2012

Nesreću u Švajcarskoj, u kojoj je poginulo 28 osoba, možda je izazvao srčani udar vozača autobusa, rekao švajcarski tužilac Olivije Elsig. U Belgiji proglašen Dan žalosti. Još 24 dece, od kojih troje sa teškim povredama, nalaze se u bolnici. Istraga o uzroku nesreće je u toku...Vozač autobusa,...

Nastavak na RTS...

Vozač imao infarkt za volanom?

Izvor: NaDlanu.com, 15.Mar.2012

LONDON/ŽENEVA, 15. marta 2012. (Beta) - Vozač autobusa koji je udario u zid tunela u Švajcarskoj kada je poginulo 22 dece i šest odraslih, možda je imao infarkt tokom vožnje, piše u četvrtak britanski dnevnik Dejli telegraf... LONDON/ŽENEVA, 15. marta 2012. (Beta) - Vozač autobusa koji je udario...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.