Viša inspektorka taster News of the World

Izvor: Mondo, 10.Jan.2013, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viša inspektorka "taster" News of the World

Viša inspektorka londonske policije Ejpril Kesbern proglašena je danas krivom za prodaju informacija tabloidu News of the World, Ruperta Merdoka.

Inspektorka je, kako se navodi u presudi suda, telefonirala redakciji tabloida i ponudila informaciju o tome da li će londonska policija ponovo pokrenuti istragu o aferi prisluškivanja telefona.

Tužilaštvo je navelo da list nije objavio priču na osnovu njene >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dojave, kao i to da ona nije dobila novac. Kesbernova je na suđenju negirala sve optužbe.

Taj slučaj doveo je do hapšenja više desetina ljudi koji su bili umešani u navodno špijuniranje poznatih ličnosti, među kojima i nekih političara.

Londonska policija saopštila je povodom presude da se ni ubuduće neće tolerisati prodaja poverljivih informacija novinarima zarad lične koristi. Policija navodi da je inspektorka zloupotrebila policijsku funkciju.

(Beta, foto: Beta/AP)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Inspektorka odavala informacije

Izvor: B92, 10.Jan.2013

London -- Inspektorka londonske policije Ejpril Kesborn proglašena je krivom zbog pokušaja da proda informacije jednom od tabloida Ruperta Mardoka...Kesbornova je tako postala prva osoba koja je proglašena krivom u skandalu prisluškivanja javnih ličnosti od obnavljanja istrage početkom 2011...Ona...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.