Viki je morala da prežali tatine milione

Izvor: Politika, 23.Jun.2011, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viki je morala da prežali tatine milione

Ćerka bankrotiranog lorda i beogradske lepotice, drugarica Pipe Midlton iz noćnog provoda u Londonu, nastupa na „Egzitu” sa sarkastičnim pesmama o ljubavi i gubitku novca

Viki sa jahte, izgubila je sve svoje kamenje (dragulje), sada ima rupe na čarapama – stihovi su kojima pevačica Viktorija Ejtkin (30) opisuje ono što joj se stvarno dogodilo: kao pripadnica britanske aristokratske porodice odrasla je u kući u kojoj su se okupljali predsednici država i filmske >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << zvezde, obišla je ceo svet, ništa joj nikada nije nedostajalo, a onda je njen tata izgubio sve, našao se u zatvoru, a njegova deca u čudu.

Ejtkin je poznato prezime u Britaniji, ali je Viktorija prva koja se posvetila pevanju i pisanju stihova. U pesmi „Viki sa jahte” ironično primećuje kako je bilo lepo živeti od tatinih kreditnih kartica, a pred nastup na festivalu „Egzit”otkriva da i o drugim temama piše na sarkastičan način.

– To je pop i dens muzika, muzika za igranje po klubovima – kaže Viktorija Ejtkin za naš list.

Nije čudo da se opredelila baš za ovaj žanr jer po diskotekama u Londonu đuska skoro svako veče. Tamošnja štampa je naziva starletom iz visokog društva, a naša sagovornica ne krije da voli da se zabavlja u društvu ostalih pripadnika prestoničke elite – princa Harija i sestre vojvotkinje od Kembridža – Pipe Midlton.

– Viđam ih u gradu, ali oni češće odlaze u klubove u centru, a ja volim noćni život severnog Londona gde nastupaju najbolji didžejevi.

Njeni singl „Zraci sunca” našao se na sedmoj, a „Kraljica kuće” na petom mestu liste dens hitova u Ujedinjenom Kraljevstvu.

– Teško je probiti se jer ima puno talentovanih. Ako uspeš da snimiš album u Londonu, onda ćeš uspeti i bilo gde drugde.

Iako se muzikom bavi već nekoliko godina, Ejtkinovu u britanskoj štampi pre svega predstavljaju kao ćerku osramoćenog lorda Ejtkina i lepe i bogate Beograđanke Lolice Azucki.

– Moja prabaka je posedovala ogromnu zemlju u Srbiji. Mama se sa porodicom odselila za Švajcarsku kao mala. Ali stalno je dolazila u Beograd i vraćala se u Švajcarsku gde je studirala ekonomiju.

Sa tatine strane među precima naša sagovornica ima i ministra u vladi Vinstona Čerčila, a njen otac, nekadašnji konzervativni ministar Džona Mejdžora, bio je viđen za premijera. Upropastio je političku karijeru kada je rešio da za klevetu tuži list „Gardijan”, koji je 1995. godine objavio da je ministar Ejtkin u sukobu interesa i da mu je saudijski bogataš platio noćenje u pariskom hotelu „Ric”. Ejtkin je nagovorio suprugu Lolicu da prevari sud da je platila njegov račun iako je ona u to vreme bila u Švajcarskoj. Da bi stvar ispala još gora, u skandal je uvukao i Viktoriju, tada tinejdžerku, koja je potpisala lažnu izjavu da se u to vreme nalazila sa majkom u Parizu. Lord Ejtkin je 1999. osuđen na 18 meseci zatvora. Proglasio je bankrot, žena ga je ostavila a deca su u kući posmatrala zajmodavce koji su gledali šta mogu da izvuku na ime duga.

– Moj otac se danas finansijski oporavio. I dalje je torijevac. Veoma je religiozan. Piše bestselere. Njegova knjiga o predsedniku Kazahstana prevedena je i na ruski i turski.

Viki Ejtkin danas ništa ne zamera ocu i rado ga prati na putovanjima širom sveta. Ipak, novinari je i dalje podsećaju na njegove skandale i pitaju kako je uspela da se kao jako mlada osoba u isto vreme bori sa gubitkom novca, lažnim svedočenjem i razvodom roditelja. Iako odgovara da „ono što nas ne ubije, to nas jača”, dodaje:

– U meni teče srpska krv, sećate se?

J. Stevanović

-----------------------------------------------------------

Gde su nestali lordovi milioni

Viktorijina mama Lolica je posle lažne izjave napustila Britaniju. Razvela se od lorda Ejtkina kada je saznala da ima vanbračnu ćerku iz veze sa ženom jednog saudijskog milionera. Godinama posle toga po Švajcarskoj su je pratili novinari koji su verovali da baš ona krije tajnu gde su nestali lordovi milioni. Danas vodi uspešan biznis u Monaku.

-----------------------------------------------------------

Iz noćnog provoda pravo među indijske siromahe

Viki ima i mlađeg brata, ali je u poslednje vreme medijima zanimljivija njena bliznakinja Aleksandra. Devojka koju su fotoreporteri svako veče slikali po diskotekama, i koja se oprobala u Holivudu, a duhovnost tražila u kabali, budizmu i islamu, pre nekoliko meseci udala se za religioznog Sika i preselila se u Indiju da pomaže siromašnima.

objavljeno: 24.06.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.