Umro Džim Maršal, otac čuvenih muzičkih pojačala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2012, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro Džim Maršal, otac čuvenih muzičkih pojačala

LONDON -

Džim Maršal, osnivač legendarne kompanije "Marshall Amplification" za proizvodnju gitarskih pojačala, preminuo je danas u 88. godini, javljaju strani mediji.

Maršal je rođen 1923. u Londonu. Početkom 1960-ih godina otvorio je prodavnicu muzičkih instrumenata među kojima su se ubrzo našla i pojačala za gitare koje je sam izrađivao i koji će postati slavni širom sveta.

Maršal >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je bio je jedan od ključnih inovatora u proizvodnji muzičke opreme.

Njegova pojačala, koja su danas nerazdvojni deo istorije roka, koristili su mnogi poznati muzičari, među kojima su Džimi Hendriks i Erik Klepton.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro "otac" Marshall pojačala

Izvor: B92, 05.Apr.2012

Džim Maršal, osnivač legendarne kompanije "Marshall Amplification" za proizvodnju gitarskih pojačala, preminuo je danas (5.4) u 89. godini...Džim Maršal je doživeo niz moždanih udara, od kojih su neki ozbiljno narušili njegovo zdravlje, izjavio je njegov sin Teri. „Krajem prošle godine...

Nastavak na B92...

Umro Džim Maršal, otac čuvenih muzičkih pojačala

Izvor: Blic, 05.Apr.2012

Džim Maršal, osnivač legendarne kompanije "Marshall Amplification" za proizvodnju gitarskih pojačala, preminuo je danas u 88. godini...Maršal je rođen 1923. u Londonu. Početkom 1960-ih godina otvorio je prodavnicu muzičkih instrumenata među kojima su se ubrzo našla i pojačala za gitare koje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.