Uhapšena djevojka osumnjičena za terorizam

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jan.2015, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena djevojka osumnjičena za terorizam

LONDON - Britanska policija saopštila je danas da je uhapsila osamnaestogodišnjakinju na aerodromu u Londonu, osumnjičenu da je pripremala terorističke napade.

Ona je uhapšena juče nakon što je njen avion sletio na aerodrom Stensted u Londonu. Njeno hapšenje povezano je se prethodnom istragom koja je rezultirala hapšenjem 21-godišnjeg muškarca u oktobru prošle godine.

Žena je prebačena u policijsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << stanicu u Londonu, gdje je zadržana u pritvoru.

List "Dejli mejl" objavio je da je riječ o 18-godišnjoj Silhan Ozdželik, koja je nestala u oktobru prošle godine. Vjeruje se da je bila pobjegla u Siriju da se bori u redovima "Islamske države".

Ovo je posljednje hapšenje u nizu akcija britanske antiterorističke policije od kada je u avgustu povećan nivo opasnosti od terorizma u Britaniji zbog aktivnosti islamista koji se vraćaju iz Iraka i Sirije.

U većem dijelu Evrope pojačane su mjere bezbjednosti nakon prošlonedjeljnih terorističkih napada u Parizu.

FOTO ILUSTRACIJA

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanka uhapšena zbog sumnje za terorizam

Izvor: RTS, 17.Jan.2015

Britanska policija je uhapsila jednu devojku na londonskom aerodromu zbog sumnje za učešće u pripremanju terorističkog čina i pripadnosti zabranjenoj organizaciji, saopštila je policija. . Osamnaestogodišnja Britanka je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.