Izvor: RTS, 17.Okt.2020, 20:31

Učitelj nadmudrio učenika, minimalac Sitija protiv Arsenala

Fudbaleri Mančester sitija savladali su ekipu Arsenala sa 1:0, u jednom od derbija petog kola Premijer lige. Jedini gol na meču postigao Rahim Sterling u 23. minutu utakmice.
Mančester siti ne oduševljava igrom na početku nove sezone, ali su "građani" osvojili tri boda u duelu sa londonskim Arsenalom.

U veoma razačoravajućem meču, gledajući ovu sezonu Premijer lige, Siti je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do tri boda stigao golom Rahima Sterlinga u 23. minutu, posle odbrane golmana Lena i loše reakcije defanzivaca "tobdžija".
Arsenal je u finišu provog dela mogao do izjednačenja, ali se u nekoliko navrata istakao golman Ederson.
U drugom poluvremenu nije bilo ozbiljnijih prilika za gol, Siti je sačuvao rano stečenu prednost i stigao do sedmog boda u takmičenju. Arsenal je ostao na devet osvojenih bodova.
Pobeda Sitija obradovala je Pepa Gvardiolu, koji je nadmudrio svog nekadašnjeg pomoćnika Mikela Artetu i donekle mu se revanširao za poraz u polufinalu prošlogodišnjeg FA kupa.
Zanimljivo je da je najveće pojačanje Arsenala Tomas Parti meč počeo na klupi, kao i napadač Aleksandre Lakazet.
S druge strane, svoj prvi meč za "građane" ove sezone odigrao je Kun Aguero i najavio bolje dane za plavi deo Mančestera.
Premijer liga, peto kolo:
Subota:
Everton - Liverpul 2:2
Čelsi - Sautempton 3:3
Mančester siti - Arsenal 1:0
Njukasl - Mančester junajted (21.00)
Nedelja:
Šefild junajted - Fulam (13.00)
Kristal palas - Brajton (15.00)
Totenhem - Vest Hem (17.30)
Lester - Aston Vila (20.15)
Ponedeljak:
VBA - Barnli (18.30)
Lids - Vulvs (21.00)
Tabela:
1. Everton 13
2. Liverpul 10
3. Aston Vila 9
4. Lester 9
5. Arsenal 9
6. Čelsi 8
7. Totenhem 7
8. Lids 7
9. Njukasl 7
10. Sautempton 7
11. Mančester siti 7
12. Vest Hem 6
13. Kristal palas 6
14. Vulvs 6
15. Brajton 3
16. Mančester junajted 3
17. Vest Brom 1
18. Barnli 0
19. Šefild junajted 0
20. Fulam 0
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sterling "slomio" Arsenal VIDEO

Izvor: B92, 17.Okt.2020

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Arsenal 1:0 (1:0) u 5. kolu engleske Premijer lige...Trenutak odluke dogodio se u 23. minutu kada je Rahim Sterling savladao Bernda Lena...Hitri engleski napadač sačekao je jedan odbitak Lena i matirao ga u trenutku kada je odbrana Arsenala bila jako statična...Nije...

Nastavak na B92...

Junajted se raspucao u finišu protiv Njukasla

Izvor: RTS, 17.Okt.2020

Mančester junajted upisao je pobedu na gostovanju kod Njukasla sa 4:1, u meču petog kola Premijer lige. "Crveni đavoli" do trijumfa su stigli nakon preokreta i golovima u samom finišu susreta. . Nije najbolje krenulo po goste iz Mančestera, pošto je Šo već u drugom...

Nastavak na RTS...

Kardifov minimalac i heroj Odžo

Izvor: MozzartSport.com, 18.Okt.2020, 15:58

Velšani slavili i pobegli na sredinu tabele..Fudbaleri Kardifa osvojili su tri važna boda u borbi za plej-of pošto savladali Preston kao gosti s minimalnih 1:0 (0:0) u poslednjem meču 5. kola...Kardif je bio bolji rival najveći deo susreta, a zaslužene bodove Velšani su pokupili zahvaljujući...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.