Top 10: Najbolji gradovi za život

Izvor: B92, 20.Avg.2014, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top 10: Najbolji gradovi za život

Iako se mnogima čini da je život najlepši u metropolama kao što su London i Njujork, istraživanje pokazuje da se ispred ovih gradova nalazi više od 50 drugih u kojima je kvalitet života znatno bolji.

Istraživanje kvaliteta života (liveability ranking) koje godinama sprovodi “The Economist Intelligence Unit” (EIU) rangiralo je 140 gradova, a primetno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da svetski megalopolisi nisu zauzeli visoke pozicije na listi, piše “Quartz”.

“Svi veći gradovi pate od visoke stope kriminala, zagađenja i problema sa javnim prevozom, zbog čega je život u njima nešto lošijeg kvaliteta”, navodi se u izveštaju EIU-a.

Za razliku od njih, kao što je bio slučaj i prošle godine, top 10 listom dominiraju gradovi u Australiji i Kanadi. Melburn je na prvom mestu već četvrtu godinu zaredom, dok je najbolje rangirani evropski grad Beč na drugom mestu, pa tek Helsinki na osmoj poziciji.

Evo kako izgleda lista 10 gradova najboljih za život, prema istraživanju EUI-a: (Pomenuti London i Njujork nalaze se tek na 55. odnosno 56. mestu)

Foto: mArtAx / Flickr.com

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Melburn najbolji za ljude

Izvor: OkRadio.rs, 21.Avg.2014, 10:54

Istraživanje kvaliteta života (liveability ranking) koje godinama sprovodi “The Economist Intelligence Unit” (EIU) rangiralo je 140 gradova, a primetno je da svetski megalopolisi nisu zauzeli visoke pozicije na listi, piše “Quartz”. “Svi veći gradovi pate od visoke stope kriminala, zagađenja...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.