Theresa May dala zeleno svjetlo za Huawei u Britaniji

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Apr.2019, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Theresa May dala zeleno svjetlo za Huawei u Britaniji

LONDON – Vlada britanske premijerke Theresa May odobrila je kineskoj telekomunikacijskoj kompaniji Huawei ograničeni pristup mobilnoj mreži novije generacije 5G.

Britansko nacionalno vijeće za sigurnost na sjednici kojom je predsedavala Mejova, odobrio je ograničeni pristup kineskoj kompaniji u izgradnji dijelova mreže kao što su antene i druga infrastruktura koja ne čini srž mreže, prenosi britanski Daily >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Telegraph.

May je to odlučila usprkos „upozorenjima SAD-a i većine britanskih ministara da postoji rizik po nacionalnu sigurnost“.

Kako se navodi, Huawei je već prisutan u Velikoj Britaniji zahvaljujući dijelovima za izgradnju mobilnih mreža.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Tereza Mej se usprotivila SAD i obaveštajnoj službi: Huawei će ipak učestovati u izgradnji 5G mreže u Velikoj Britaniji

Izvor: Informacija.rs, 24.Apr.2019

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej potpisala je odluku koja će omogućiti kineskoj kompaniji Huawei učešće u izgradnji delova državne 5G infrastrukture, što uključuje antene i druge delove mreže. Odluku je doneo Savet za nacionalnu bezbednost, kojim predsedava premijerka Mej. Odluka je naišla...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.