Srbija ne planira kupovinu novog aviona

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2012, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ne planira kupovinu novog aviona

Na Vladinom avionu "falkon“, kojim su srpski premijer i šef diplomatije krenuli u London na OI, u petak je došlo do kvara već pri poletanju. Posada je morala da ispusti gorivo kako avion ne bi eksplodirao, potvrdili su za "Blic“ u pres službi Vlade.

Foto: Ilustracija  

Nakon prinudnog sletanja na surčinski aerodrom, tehnička služba je otklonila kvar i dodatno pregledala avion, kojim su premijer Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Vlade Srbije Ivan Mrkić ipak odleteli na vaterpolo utakmicu srpske reprezentacije i zatvaranje OI.

Do sada, kažu u pres službi, na sednicama nove vlade o kupovini novog aviona nije bilo razgovora.

- To zavisi od finansija. Do sada o tome nije razgovarano, mada je i prošla vlada imala plan o kupovini koji je otpao upravo zbog finansija - kažu u pres službi. Poznato je da su kvarovi na 30 godina starom "falkonu“, kao i nešto mlađem "lir džetu“, kojima raspolaže Vlada, zadali mnogo muke i članovima kabineta bivšeg premijera Mirka Cvetkovića, koji su zbog toga više puta dovedeni u opasnost. Postojali su planovi o kupovini novog ili polovnog aviona, ali su pali u vodu zbog loše ekonomske situacije, ali i kritike opozicije.
Pogledaj vesti o: London,   Ivica Dačić

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.