Sonmez: Nisam znao odakle organi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2011, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sonmez: Nisam znao odakle organi

LONDON -

Turski hirurg Jusuf Sonmez, osumnjičen da je igrao ključnu ulogu u ilegalnoj trgovini organima na Kosovu, izjavio je da nije znao ništa o načinu na koji su ti organi dolazili od donatora.

Sonmez je, u intervjuu za londonski "Tajms", odbacio optužbe da je u klinici "Medikus" vršio transplantacije bubrega za koje su novi pacijenti plaćali i do 100 hiljada evra, preneo je Bi-bi-si.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je priznao da je od kraja 2007. godine 10 meseci radio kao savetnik i hirurg u privatnoj klinici "Medikus", kod Prištine, ali je rekao da je za to vreme izvršena samo jedna transplantacija i da ništa nije znao o navodnoj ilegalnoj trgovini.

Sonmez je, takođe, izjavio da se nikada nije sreo s pripadnicima bivše Oslobodilačke vojske Kosova, koje je izvestilac Saveta Evrope, švajcarski senator Dik Marti, optužio da su ubijali Srbe i prodavali njihove organe.

"Tajms" primećuje da je doktor Sonmez u Turskoj na lošem glasu još od 1998. godine, kao i da je više puta hapšen pod sumnjom da je vršio ilegalne transplantacije.

Turski mediji ga nazivaju "doktor Frankeštajn".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

TAČIJEVOG KASAPINA I TURCI ZOVU DOKTOR FRANKENŠTAJN

Izvor: Kurir, 19.Jan.2011

LONDON - Doktor Sonmez je u Turskoj na lošem glasu još od 1998. godine, a više puta je hapšen pod sumnjom da je vršio ilegalne transplantacije. Turski mediji ga nazivaju doktor Frankenštajn, piše Tajms...List navodi da je turski hirurg Jusuf Sonmez, osumnjičen da je igrao ključnu ulogu u ilegalnoj...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.