Slika Frensisa Bejkona procenjena na 50 miliona dolara

Izvor: Blic, 15.Jan.2014, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slika Frensisa Bejkona procenjena na 50 miliona dolara

LONDON, 16. januara (Tanjug) - Slika Frensisa Bejkona, koja prikazuje ljubavnika i muzu slavnog britanskog umetnika, mogla bi da dostigne cenu od 50 miliona dolara kada se idućeg meseca nađe na aukciji u Londonu.

"Portret Džordža Dajera dok govori" (Portrait of George Dyer Talking) predstavlja mladića s kojim je Bejkon imao burnu vezu. Slika je bila izložena na Bejkonovoj prvoj velikoj restrospektivi 1971. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Parizu. Dajer je izvršio samoubistvo neposredno pre otvaranja te izložbe.

- Reč je o moćnom portertu verovatno jedne od Bejkonovih najvećih ljubavi - ističu u aukcijskoj kući Kristi, koja je organizator licitacije.

Vrednost Bejkonovih dela je porasla nakon njegove smrti 1992. Prošlog novembra, triptih ovog umetnika prodat je za 142 miliona dolara, postavši najskupllje umetničko delo prodato na aukciji.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slika Bejkona 50 miliona dolara

Izvor: Akter, 15.Jan.2014

Slika Frensisa Bejkona, koja prikazuje ljubavnika i muzu britanskog umetnika, mogla bi da dostigne cenu od 50 miliona dolara kada se nađe na aukciji u Londonu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.