Slavila oba Mančestera, Vidić neprelazan, Arsenal – Njukasl 7:3!

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Dec.2012, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavila oba Mančestera, Vidić neprelazan, Arsenal – Njukasl 7:3!

Nema straha za navijače Junajteda kad je u timu Nemanja Vidić. Nekadašnji srpski reprezentativac je zauzeo svoje mesto u startnoj postavi protiv Vest Bromvič Albiona, a mreža Đavola je naravno ostala netaknuta.
Ipak, do pobede je ekipa Aleksa Fergusona došla posle dosta muke. Nije Vest Bromvič želeo da se lako preda, ali su sebi prilično otežali posao kad je Mekoli već u 9. minutu zatresao sopstvenu mrežu.
Na overu trijumfa domaći su čekali sve do završnice susreta, kad je Robin Van Persi pogodio, na asistenciju Valensije.
Njihov gradski rival Siti je posle mnogo uzbuđenja odneo pobedu na gostovanju Noriču. Igrač utakmice bio je bosanski reprezentativac Edin Džeko. Meč je počeo upravo sa njegova dva gola, u 2. i 5. minutu!
Činilo se tada da će Građani lako do trijumfa. Ipak, morali su da se pomuče. Najpre su primili gol u 15. minutu, a potom je Nasri dobio crveni karton. Gosti su na vreme postigli treći pogodak i ispostavilo se da je to presudilo, strelac je u 50. minutu bio Agero. Na kraju rezultat je glasio 4:3 za goste.
Aston vila je u očajnoj formi. Posle katastrofe protiv Čelzija (8:0) i Totenhema (4:0), nadigrali su, sada na domaćem terenu, i igrači Vigana (3:0). Gosti nisu imali nikakvih problema da osvoje tri boda, pa su upravo na tabeli stigli Vilu.
Svonsi pobeđuje i bez prvog strelca lige Mičua. Gosti su bili bolji od Fulama, golovima Grahama i De Guzmana. Nadu domaćinu doneo je Ruiz Gonzales u 56. minutu, ali do kraja meča nije bilo promene rezultata – 2:1.
Reding je postigao jedan pogodak Pavela Pogrebnjaka protiv Vest Hema, ali je to bilo dovoljno za sva tri boda. Bila je ovo tek druga pobeda davljenika, koji se bar otarasio fenjera.
Kiša golova viđena je u duelu Stouka i Sautemptona, na kraju je svaki od timova osvojio po bod. Gosti su na poluvremenu vodili sa 3:1, ali je Stouk golovima Apsona u 67. i Džeroma u 90. minutu stigao do izjednačenja.
Totenhem je stigao do tri zaslužena boda na „Stadionu svetlosti“. Domaći Sanderlend je veći deo meča bio u podređenom položaju, ali je i pored toga uspeo da povede u 40. minutu preko Džona O’Šeja.
Sedam minuta pre toga, Pevci nisu iskoristili fenomenalnu šansu – Emanuel Adebajor je pogodio samo prečku. Ipak, za samo tri minuta u nastavku, gosti iz Londona su preokrenuli rezultat.
Prvo je nespretno reagovao defanzivac Sanderlenda, Karlos Kueljar u 48. minutu, da bi u 51, Eron Lenon duel jedan na jedan sa golmanom domaćih Simonom Minjoleom rešio na radost saigrača – 2:1.
I nakon toga je Totenhem imao odlične prilike, ali mreža Sanderlenda kao da je bila „omađijana“. Kueljar je propustio priliku da od tragičara postane junak, promašivši izglednu priliku za izjednačenje u sudijskoj nadoknadi.
U poslednjem subotnjem susretu ove runde viđeno je čak deset golova na Emirejtsu! Arsenal je ubedljivo savladao Njukasl, iako je rezultat do 69. minuta glasio 3:3. Tada su Tobdžije dodale gas i smestile još četiri lopte u mrežu Svraka za nestvarnih 7:3!
Semafor 20. kola Premijer lige:
Sanderlend – Totenhem 1:2 (O’Šej 40 – Kueljar 48. autogol, Lenon 51)
Aston Vila – Vigan 0:3 (Ramis 3, Bojs 52, Kone 56)
Fulam – Svonsi 1:2 (Ruiz Gonzales 56 – Graham 19, De Guzman 52)
Mančester junajted – VBA 2:0 (Mekoli 9. autogol, Van Persi 90)
Norič – Mančester siti 3:4 (Pilkington 15, Martin 63, 75 – Džeko 2, 5, 67, Agero 50)
Reding – Vest Hem 1:0 (Pogrebnjak 5)
Stouk – Sautempton 3:3 (Džons 16, Apson 67, Džerom 90 – Lambert 10, Rodrigez 24, Vilkinson 36. autogol)
Arsenal – Njukasl 7:3 (Volkot 20, 73, 90+1, Čemberlejn 50, Podolski 64, Žiru 84, 87 – Ba 43, 69, Marvo 59)

Nedelja:
14,30: Everton – Čelzi
17,00: KPR – Liverpul

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.