Skandal u Britaniji: Uhvaćen švercer u gradskom prevozu!

Izvor: Blic, 05.Avg.2014, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal u Britaniji: Uhvaćen švercer u gradskom prevozu!

Džonatan Borouz (44), menadžer u Blek Roku, jednoj od najpoznatijih kompanija za investiciono savetovanje u londonskom Sitiju, najveći je prevarant u istoriji britanskog javnog prevoza!

Kako je otkrila istraga, Borouz se pet godina švercovao u prigradskom vozu i na taj način oštetio je prevozničku firmu Sautistern za 43 hiljade funti.

Borouz, koga list "Gardijan" naziva najvećim prevarantom u istoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << britanskog javnog prevoza, "težak" je milion funti i poseduje dve vile ukupne vrednosti četiri miliona funti.

I pored toga, na posao se vozio, maltene, besplatno?!

Činio je to pomoću "rupe" u sistemu kartica "Ouster", koje služe za registraciju putnika u londonskom gradskom i prigradskom prevozu.

Za jednu vožnju trebao je da plati dvadeset jednu i po funtu, a plaćao je 7.20 funti, i tako pet godina.

Nakon što je uhvaćen, Borouz se dogovorio sa oštećenom firmom da njegovo ime ne bude javno objavljeno, jer bi to moglo uticati na njegov posao i karijeru.

Ipak, Britanska trasnportna policija, koja se bavi nadzorom železničkog saobraćaja, pokrenula je nezavisnu istragu, a isto je učinila i FCA, institucija koja se bavi nadzorom finansijskih ustanova u londonskom poslovnom središtu Sitiju.

Nakon toga, Borouz je dobio trenutni otkaz u svojoj kompaniji "Blek Rok", uz saopštenje kompanije da je njihov bivši zaposleni svojim činom prekršio sve principe i izneverio vrednosti firme.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.