Šest godina zbog napada na džamiju

Izvor: B92, 20.Dec.2013, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest godina zbog napada na džamiju

London -- Dva bivša britanska vojnika osuđeni su danas na šest godina zatvora zbog napada na džamiju na severoistoku Engleske.

Stjuart Harnes (34) i Gavin Hamfris (37) bacili su u maju Molotovljeve koktele na Islamski kulturni centar u Grimsbiju, preneo je AP. U incidentu nije bilo povređenih.

Obojica ljudi su uhapšeni u petak i priznali su napad. Tokom suđenja je prikazan video snimak na kome se vidi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako bacaju zapaljive naprave na ulaz u zgradu.

Napad je bio jedan u nizu incidenata na verskoj ili rasnoj osnovi, koji su usledili posle ubistva britanskog vojnika u Londonu, koje su počinili dvojica islamiskih ekstremista.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Engleska, osuđeni zbog napada na džamiju

Izvor: RTS, 20.Dec.2013

Zbog bacanja "molotovljevog koktela" na džamiju na severoistoku Engleske, dva bivša britanska vojnika osuđena na šest godina zatvora...Dva bivša britanska vojnika osuđena su na šest godina zatvora zbog napada na džamiju na severoistoku Engleske...Stjuart Harnes i Gavin Hamfris bacili su u maju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.