„Seoska idila” na otvaranju Olimpijskih igara

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Jun.2012, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Seoska idila” na otvaranju Olimpijskih igara

Svečana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Londonu koštaće 27 miliona funti, u njoj će učestvovati 10.000 volontera, a planirano je da ceo teren na stadionu bude pretvoren u tipično britanski seoski krajolik.

Zvaničan naziv ceremonije koja će održati 27. jula na Olimpijskom stadionu glasi „Zeleno i prijatno”.
Organizator je obratio pažnju na sve detalje, pa će čak biti napravljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << i model tornja Svetog Majkla u Glastonberiju, koji je britansko nacionalno dobro.
Umetnički direktor ceremonije je Deni Bojl, poznati režiser velikih filmskih hitova „Trejnspoting” i „Milioner iz blata”.
On je naveo da mu je inspiracija za ceremoniju otvaranja bilo delo Viljema Šekspira, „Bura”. Scenografija će obuhvatati i reke i polja, a volonteri će glumiti farmere, porodice na pikniku i ljude koji se bave sportom.
Učesnici ceremonije biće i prave životinje, među kojima je 30 ovaca, 12 konja, tri krave, dve koze, po 10 pilića i pataka, devet gusaka i tri psa.
Očekuje se da televizijski prenos svečane ceremonije otvaranja gleda oko milijardu ljudi širom planete.
Organizatori će na ceremoniji koristiti melodično zvono teško čak 23 tone, visoko dva, a široko tri metra.
Ceremonija otvaranja će trajati tri sata, a počeće u 22 sata po našem vremenu.
Prvo će ići „sat kulture”, pa defile sportista, a zatim paljenje plamena i vatromet.
Pogledaj vesti o: London,   Olimpijske igre

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.