Šeici kupili Scotland Yard za 467 miliona evra

Izvor: GdeInvestirati.com, 10.Dec.2014, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šeici kupili Scotland Yard za 467 miliona evra

LONDON - Scotland Yard, sedište londonske policije, jedno od najčuvenijih u svetu, prodato je investitorinma iz Persijskog zaliva, objavila je kancelarija londonskog gradonačelnika. Plan investitora je da pretvori Scotland Yard u luksuzne apartmane, prenosi RTS.

U saopštenju gradonačelnikove kancelarije se navodi da je Abu Dabi finansijska grupa platila za lokaciju 370 miliona funti (467 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << evra), što je cena za 120 miliona funti veća od tražene, prenosi Beta.

Lokacija će, kako je najavljeno, biti "stambeno naselje mešovite namene".

Policija se, prema planu, seli u manju zgradu, a sve u cilju da se smanje troškovi.

Na novoj lokaciji, dodaje se, policija će zadržati svoj ikonički rotacioni simbol "New Scotland Yard" koji sada stoji pred zgradom sagrađenom 1960. godine.

Policija dodaje da će uštedu nastalu ovom prodajom i selidbom usmeriti na kupovinu savremenih tehničkih pomagala za svoje zaposlene.

Prodaja Scotland Yarda je poslednja u već dugom nizu prodatih londonskih top lokacija čiji su novi vlasnici investitori iz Persijskog zaliva.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.