Saudijski ambasador kritikovao Veliku Britaniju

Izvor: Akter, 26.Okt.2015, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijski ambasador kritikovao Veliku Britaniju

Ambasador Saudijske Arabije u Londonu požalio se na nedostatak "uzajamnog poverenje" između dve zemlje i upozorio na "potencijalno ozbiljne posledice"

Ambasador Muhamed bin Navaf bin Abdulaziz je u članku za Dejli telegraf kritikovao nedavnu odluku vlade u Londonu da poništi ugovor o obuci zatvorskog osoblja u njegovoj zemlji. On je naveo da je uzajamno poštovanje prekršeno kada je opozicioni lider Džeremi >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Korbin lobirao protiv tog ugovora pozivajući se na stanje ljudskih prava u Saudijskoj Arabiji.

Saudijski ambasador je rekao da želi da se nastave trgovinske veze dve države, ali da njegovoj zemlji "niko neće držati predavanja".

Kancelarija premijera Dejvida Kameruna saopštila je da je ugovor ponišpten iz finansijskih razloga koji nemaju veze s pretnjom bičavenjem britanskog državljanina koji je prekršio stroge saudijske zakone o alkoholu.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.