Saudijke na Olimpijskim igrama

Izvor: RTS, 12.Jul.2012, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijke na Olimpijskim igrama

Jedna džudistkinja i atletičarka iz Saudijske Arabije učestvovaće na predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu. To je prvi put u istoriji da sportiskinje iz te zemlje učestvuju na Olimpijadi.

Saudijska Arabija će poslati žene na Olimpijske igre u London ovog leta, što će biti prvi put da se sportistkinje iz te zemlje takmiče na najvećem sportskom događaju.

Međunarodni olimpijski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << komitet (MOK) potvrdio je u današnjem saopštenju da će se dve Saudijke takmičiti u džudou i atletici.

Saudijsku Arabiju u džudou će predstavljati Vodžan Ali Seradž Abdulrahim Šarhani, dok će u trci na 800 metara učestvovati Sara Atar. Ova država iz Persijskog zaliva će takođe prvi put imati ženu u administraciji na Igrama.

Predsednik MOK-a Žak Rog rekao je da su ovo "vrlo pozitivne vesti", pošto će sada predstavnici svake zemlje imati žene u svojim delegacijama.

Konzervativno muslimansko kraljevstvo nalazilo pod stalnim pritiskom Međunarodnog olimpijskog komiteta i grupa za ljudska prava da prekinu sa praksom da na Igre šalju samo muškarce.

U Londonu će se takmičiti i sportistkinje i iz Katara i Bruneja, jedine druge dve zemlje koje do sada nisu imale žene na Olimpijskim igrama.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dvije sportašice iz Saudijske Arabije na Olimpijadi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jul.2012

Saudijska Arabija će poslati žene na Olimpijske igre u London i to će  biti prvi put da se sportašice iz te zemlje takmiče na najvećem sportskom dogadjaju. Medjunarodni olimpijski komitet (MOK) potvrdio je u današnjem saopćenju da će se dvije Saudijke takmičiti u džudou i atletici, odnosno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Žene iz Saudijske Arabije prvi put na OI

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jul.2012

LONDON - Saudijska Arabija će poslati žene na Olimpijske igre u London ovog ljeta, što će biti prvi put da se sportistkinje iz te zemlje takmiče na najvećem sportskom događaju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Saudijska Arabija šalje dve žene na OI

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Jul.2012

Saudijska Arabija će poslati žene na Olimpijske igre u London ovog leta, što će biti prvi put da se sportistkinje iz te zemlje takmiče na najvećem sportskom događaju.. . Agencija Asošijejted pres objavila je, pozivajući se na svoje izvore, da će se dve Saudijke takmičiti u džudou i atletici....

Nastavak na Sportski Žurnal...

Saudijska Arabija prvi put šalje žene na OI

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jul.2012

Saudijska Arabija će poslati žene na Olimpijske igre u London ovog leta, što će biti prvi put da se sportistkinje iz te zemlje takmiče na najvećem sportskom događaju...Agencija "Asosijejted pres" objavila je, pozivajući se na svoje izvore, da će se dve Saudijke takmičiti u džudou i atletici,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.