Ruska ekonomija je dovoljno jaka da spriječi kolaps

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Dec.2014, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska ekonomija je dovoljno jaka da spriječi kolaps

LONDON - Britanski ekonomista Liam Haligan tvrdi da je ruska ekonomija dovoljna jaka i da neće doći do potpunog pucanja ruskih finansija.

Valutne rezerve Ruske Federacije  prelaze 400 milijardi dolara, dok je državni dug jedan od najmanjih u svijetu.

"Nestabilnost ruske ekonomije jeste loša  vijest za sve i zato nema mjesta za zluradost u vezi sa padom rublje", smatra Haligan, a prenosi list "Telegraf".

>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />On smatra da su ruske vlasti, u cjelini, pravilno reagovale na pad nacionalne valute.

"Amerika i EU  uvele su sankcije kako bi ograničile ekonomske operacije Rusije. Ipak, da li se, zaista, treba radovati problemima jedne od najvećih ekonomija svijeta", pita Haligan.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.