Rusija podigla zastavu u Olimpijskom selu

Izvor: Vostok.rs, 26.Jul.2012, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija podigla zastavu u Olimpijskom selu

26.07.2012. - Otpočelo učešće na letnjim Olimpijskim igrama

U Olimpijskom selu u Londonu svečano je podignuta ruska zastava. Na svečanoj ceremoniji učestvovali su ruski olimpijci, treneri i sportisti, predsednik Olimpijskog komiteta Rusije Aleksandar Žukov, šef ruske sportske delegacije Pavel Kolbakov, ambasador RF u Velikoj Britaniji Dmitrij Jakovlenko, a takođe grdaonačelnik Olimpijskog sela Spenser Ekls. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs <<

Rusija je otpočela svoje učešće na letnjim Olimpijskim igrama u Londonu. Dizanje zastave je jedna od najstarijih zvaničnih ceremonija. Ona nije tako značajna i lepa, kao otvaranje ili zatvaranje Olimpijskih igara, ali je vrlo važna. Ona označava početak i kraj učešća određenih zemalja na Olimpijskim igrama. Ruska zastava je podignuta u prisustvu gostiju i sportista iz Rusije. Njih su pozdravili ruski ministar sporta Vitalij Mutko, predsednik Olimpijskog komiteta Rusije Aleksandar Žukov i gradonačelnik Olimpijskog sela Spenser Ekls.

Prvi ruski sportisti, šest nautičara i dva strelca došli su u britansku prestonicu 17. jula. Zatim su, svakodnevno, usledili novi dolasci, a vrhunac je bio 25. jula, kada su se u Olimpijskom selu smestili skoro svi ruski učesnici letnjih Igara. Reprezentacija Rusije u Londonu nije tako brojna, kao na prethodnim Igrama u Pekingu, i nju čini 436 sportista. Ruska delegacija broji 804 osobe.

Londonsko olimpijsko selo po veličini je najmanje u celoj istoriji održavanja Igara. Površina kompleksa iznosi svega 36 hektara. Ovde boravi 16 hiljada sportista i članova delegacija iz 203 zemlje. Da postanu stanovnici tog sela maštali su, verovatno, stotine sportista iz celog sveta. Ali ovde pristup imaju samo najbolji među najboljima - istinske olimpijske nade. Za ruske sportiste izdvojene su tri osmospratne zgrade. Naša delegacija je jedna od najvećih. Mi ćemo se boriti za medalje u 34 od ukupno 37 sportova.

Olimpijsko selo – to je danas najčuvaniji objekata ne samo u Londonu, nego i u celoj Britaniji, ako ne i u celom svetu. U poređenju sa Olimpijskim selom obezbeđenje Dauning strita je skoro neprimetno. Svi putevi i staze vode u ogromnu salu velike trpezarije, koja može da primi do pet hiljada ljudi. Sportistima su na raspolaganju kuhinje mnogih zemalja. Istina, kako se Rusi žale, tradicionalnih ruskih jela boršča i kotleta, očigledno nema dovoljno, međutim ima mnogo toga ukusnog za ljubitelje azijske kuhinje.

Zato sportisti u šali kažu da je London svim olimpijcima pružio istinski topao prijem: u britanskoj prestonici je velika vrućina – plus 30. Tako da neizbežan savet Engleza upućen svim posetiocima i sportistima da koriste zaštitne kreme i piju više vode – uopšte nije suvišan.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Olimpijske igre

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.