Retko izvođena jermenska dela pred beogradskom publikom

Izvor: B92, 30.Jan.2019, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Retko izvođena jermenska dela pred beogradskom publikom

Muzičari iz Londona - violinista Jurij Žislin, violončelista Džozef Spuner i pijanistkinja Nataša Šarčević predstaviće 3. februara beogradskoj publici retko izvođena dela jermenskih autora u Kolarčevoj zadužbini. Ulaz je besplatan.

Koncert će biti održan u okviru ciklusa "Kolarčev podijum kamerne muzike", a na repertoaru će se naći kompozicije Komitasa i Babadžanjana.

Violinista Žislin potiče >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz ugledne porodice muzičara i pored bogate solističke karijere. Profesor je na Kraljevskom muzičkom koledžu u Londonu. Do sada je nastapao u oko 60 zemalja i na brojnim evropskim i svetskim festivalima.

Džozef Spuner je jedan od vodećih britanskih čelista svoje generacije. Profesor je na Univerzitetu Zapadnog Londona i saradjuje sa Kraljevskom akademijom u Londonu. Redovno nastupa širom sveta kao solista i u kamernim ansamblima.

Nataša Šarčević se školovala u Beogradu, Frankfurtu i Londonu. Pre dve godine je osnovala međunarodnu koncertnu seriju pod nazivom "Veče jermenske, srpske i bugarske klasične muzike" u cilju promovisanja dela modernih i savremenih kompozitora te tri države. Od 2003. godine radi u Londonu na Univerzitetu Zapadnog Londona.

Kocerti u ovoj seriji su do sada održani u Londonu, Italiji, Španiji i Singapuru. Koncert u Kolarčevoj zadužbini počinje u 11 sati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.