Prinčevi Čarls i Vilijam u akciji spasavanja slonova

Izvor: Blic, 09.Feb.2014, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prinčevi Čarls i Vilijam u akciji spasavanja slonova

Princ Čarls i njegov stariji sin Vilijam, udruženim snagama su uputili apel i pozvali svet da spasi slonove i druge ugrožene vrste.

U video poruci, koja je objavljena povodom predstojeće međunarodne konferencije o ilegalnoj trgovini životinja u Londonu, sin i unuk britanske kraljice Elizabete II najoštrije osuđuju "ubijanje i nasilje koja su poprimila takve razmere da ugrožavaju ne samo opstanak najdragocenijih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vrsta na planeti, već i ekonomsku i političku stabilnost mnogih regiona u svetu".

- Razvoj nezajažljive potražnje, posebno u Aziji, podstiče kiminalizaciju trgovine. Organizovane bande kriminalaca kradu i masakriraju slonove, nosoroge i tigrove kao i druge vrste u nezapamćenim razmerama, dovodeći mnoge životinje na sam rub istrebljenja- istakao je britanski prestolonaslednik, princ Čarls.

Njegov sin Vilijam, koji je takođe veoma aktivan u domenu zaštite prirodne okoline, poziva vršnjake da budu "generacija koja će stati na put ilegalnoj trgovini i koja će garantovati budućnost ovim veličanstvenim životinjama".

- Ako ne uspemo u tome, biće prekasano- upozorio je on.

Dvojica prinčeva završavaju poruku sloganom "Ujedinimo se za svet divljine" izgovorenim na arapskom, vijetnamskom, svahili, španskom i kineskom jeziku.

Apel je usledio nekoliko dana od početka velike konferencije u Londonu u organizaciji britanske vlade na kojoj će visoki predstavnici pedesetak zemalja pokušati da nađu rešenje za ovu pošast.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prinčevi Čarls i Vilijam u akciji spasavanja slonova

Izvor: Dzungla.org, 09.Feb.2014

Princ Čarls i njegov stariji sin Vilijam, udruženim snagama su uputili apel i pozvali svet da spasi slonove i druge ugrožene vrste.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.