Potražnja za automobilima na nivou prije pandemije

Izvor: Capital.ba, 17.Apr.2021, 09:01

Potražnja za automobilima na nivou prije pandemije

LONDON – Evropska potražnja za automobilima sustigla je u prvom tromjesečju pretpandemijski nvio zahvaljujući uzletu u martu, a oporavak je bilježila i Hrvatska, pokazalo je u petak izvještaj udruženja proizvođača automobila ACEA. FOTO: Agencije Ukupno je u prvom ovogodišnjem kvartalu u 26 zemalja EU-a (bez Malte) registrovano 2,6 miliona novih automobila, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << što je za 3,2 posto više nego u istom razdoblju 2020. Uzlet potražnje u martu, za 87,3 posto u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec, amortizirao je pad u prva dva ovogodišnja mjeseca, primjećuju u ACEA-i. U martu je u EU registrirano nešto više od milion novih automobila, kao i u decembru 2019., prije izbijanja pandemije koronavirusa. Među četiri vodeća europska tržišta najviše je u prva tri ovogodišnja mjeseca porasla potražnja za automobilima u Italiji i Francuskoj, za 28,7 odnosno 21,1 posto. U Španiji i Njemačkoj nastavljen je pak negativni trend, s padom potražnje od 14,9 odnosno 6,4 posto u odnosu na prvo prošlogodišnje tromjesečje. Mart je donio snažan oporavak na vodećim tržištima, uz ušesterostručenu potražnju u Italiji, utrostručenu u Francuskoj i više nego dvostruko većoj u Španiji nego u prošlogodišnjem martu. U Hrvatskoj je u prvom ovogodišnjem kvartalu prema ACEA-inim podacima registrirano ukupno 10.468 novih automobila, za 4,7 posto više nego u istom razdoblju 2020. godine. Samo u martu broj registriranih novih automobila bio je za 52,8 posto viši nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, uz ukupno 4.149 registiranih novih automobila. Time se izjednačio s brojkom iz decembra 2019. godine, uoči izbijanja pandemije, prenosi Hina.   Indikator Чланак Potražnja za automobilima na nivou prije pandemije се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Evropska potražnja za automobilima sustigla nivo pre pandemije

Izvor: AutoBlog, 17.Apr.2021

Evropska potražnja automobilima je u prvom tromesečju sustigla pretpandemijski nivo zahvaljujući uzletu u martu, pokazuje izveštaj udruženja proizvođača automobila ACEA. Ukupno je u prvom ovogodišnjem kvartalu u 26 zemalja EU-a (bez Malte) registrovano 2,6 miliona novih automobila, što je za...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.