Izvor: S media, 23.Feb.2013, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogled sa najviše zgrade na svetu (FOTO)

Kompanije Mejs sklopila je ugovor težak 1,19 milijardi dolara da napravi Kraljevski soliter u Jedahu. Ipak, radove neće izvoditi sami, već će im se pridružiti još jedna britanska kompanija EC Haris, a soliter mora biti godov do 2018. godine. Građevnska površina Kraljevskog solitera je veličine 500.000 kvadratnih metara.

Njegovim završetkom, trenutno najveći soliter na svetu, Burj Khalifa, koji je visok 828 metara, postaće 'patuljak' pored nove arapske mega građevine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Kraljevski soliter će imati 59 liftova, s najvećom brzinom uspona i spuštanja - od 10 metara u sekundi, a u sklopu nebodera nalaziće se i hotel s četiri zvezdice.

(S media/Daily Mail, Foto: urukia, Daily Mail)
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.