Izvor: S media, 16.Okt.2012, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pljačka veka u Holandiji: Ukradene slike Pikasa, Monea, Gogena i Matisa

Sedam remek dela, uključujući i radove Pabla Pikasa, Anrija Matisa, Kloda Monea i Pola Gogena, ukradena su u noćnoj pljački iz Kunsthal muzeja u Roterdamu, saopštila je danas policija.

"U utorak ujutro smo videli da je sedam umetničkih dela ukradeno iz muzeja u Roterdamu. Uz saglasnost sa vlasnicima, policija može da objavi koje su slike u pitanju", navodi se u saopštenju policije nakon što je prvobitno odbila da identifikuje radove.

Među ukradenim delima su >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i "Glava Arlekina" Pabla Pikasa, "Most Vaterlo, London" i "Most Čering kros, London" Kloda Monea, Gogenova "Žena ispred otvorenog prozora ili verenica", "Žena sa zatvorenim očima" Lusijana Frojda.

"Istražujemo kako su lopovi uspeli da uđu, u tačno koje vreme se krađa dogodila i ko je to uradio", rekla je AFP-u portparolka Patricija Veseles.

U okviru proslave 20. godina muzeja, priređena je izložba slika iz Fondacije Triton u toj kući.

(Tanjug)

Foto: AP/Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.