Izvor: Glas javnosti, 27.Dec.2012, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pedeset nijansi" knjiga godine u Britaniji

LONDON - Bukerov žiri izabrao je roman Hilari Mantel, žiri za dodelu Kosta nagrade odlučio se za Endrua Milera, a Orindžov tim za Medlin Miler.

Ali je britanska javnost za knjigu 2012. izabrala "Pedeset nijansi - siva" E. L. Džejms.

Erotski roman Džejmsove osvojio je 75 posto glasova u takmičenju za knjigu godine koju biraju čitaoci. Dobitnici svih književnih nagrada bili su u konkurenciji, ali ih je priča o naivnoj studentkinji i mračnom milijarderu sve ostavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << daleko u prašini, prenosi "Gardijan".

Organizatori konkursa kažu da izbor "nije iznenađenje" imajući u vidu koliko je knjiga dominirala i na listama najprodavanijih i u naslovima. Samo u Britaniji knjiga je prodata u više od šest miliona primeraka.

Džejms je rekla da je "oduševljena" pobedom. "Hvala vam na divnoj nagradi. Zaista sam počastvovana. Želim da zahvalim čitaocima i prodavcima na uspehu 'Pedeset nijansi'".

Prethodni dobitnici nagrade publike bili su Ketlin Moran za memoar/manifest "How to Be a Woman" (Kako biti žena) i Dejvid Nikols za romantični roman "One Day" (Jedan dan).

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.