Obitelj Agnelli postala najveći vlasnik Economista

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Avg.2015, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obitelj Agnelli postala najveći vlasnik Economista

LONDON – Pearson Group dogovorio je prodaju 50 posto udjela u Economist Groupu za 730,6 milijuna dolara. Obitelj Agnelli je najveći kupac tog udjela (43,7 posto) pa će biti i najveći vlasnik Economista.

Ostatak udjela kupile su obitelji Cadbury, Layton, Rothschild i Schroder, također dosadašnji suvlasnici Economista.

Kupac je najvećeg dijela udjela zapravo Exor, holding kompanija u vlasništvu obitelji Agnelli. Analitičar Liberuma Ian Whittaker kaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je cijena i viša nego što se spekuliralo, s obzirom na to da se očekivala cijena od oko 700 milijuna dolara.

Exor, koji ima kontrolni udjel u Fiat Chrysleru, u posljednje vrijeme diverzificira svoj portfelj. Economist ima 1,6 milijuna pretplatnika, a prošle je godine doprinio Pearsonovom operativnom profitu sa 21 milijun funti.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.