Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2015, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikol Kidmen najbolja glumica po oceni Ivning standarda

Holivudska zvezda i Oskarovka Nikol Kidman dobitnica je pozorišne nagrade koju je u ponedeljak dodelio londonski list Ivning standard.

Kako prenosi AP, Kidman je nagrađena za najbolju žensku ulogu u pozorišnom komadu "Photograph 51" u kom je igrala britansku biofizičarku Rozalindu Frenklin, članicu istraživačkog tima koji je otkrio strukturu DNK dvostrukog heliksa.

Primajući priznanje, američko-australijska >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << glumica je rekla da je prihvatila ulogu "zbog svog oca koji je bio naučnik kao i zbog Rozalinde čija dostignuća nisu priznata za života".

Kidmanov otac, psiholog Entoni Kidman, umro je prošle godine u 75. godini.

Za najboljeg glumca prethodne pozorišne sezone proglašen je Džejms Mekavoj za ulogu u predstavi "The Ruling Claš", dok je Imelda Stounton dobila nagradu za najbolju ulogu u mjuziklu "Gypsy".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikol Kidmen najbolja glumica po oceni Ivning standarda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2015, 00:21

Holivudska zvezda i Oskarovka Nikol Kidman dobitnica je pozorišne nagrade koju je u ponedeljak dodelio londonski list Ivning standard...Kako prenosi AP, Kidman je nagrađena za najbolju žensku ulogu u pozorišnom komadu "Photograph 51" u kom je igrala britansku biofizičarku Rozalindu Frenklin, članicu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.