Nepovezano svedočenje ubice vojnika

Izvor: B92, 05.Jun.2013, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepovezano svedočenje ubice vojnika

London -- Jedan od dvojice osumnjičenih za ubistvo britanskog vojnika u Londonu nepovezano je govorio tokom sudskog saslušanja.

Majkl Adeboladžo (28), osumnjičen za ubistvo britanskog vojnika 22. maja, požalio se, između ostalog, da zatvorski čuvari traže od njega da im pokaže svoje genitalije.

On je, tokom svedočenja putem video-linka iz zatvorske ćelije, insistirao da ga oslovljavaju po imenu Mudžahid Abu Hamza i više puta je prekidao proces raznim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nepovezanim komentarima, javio je AP.

Tako se u jednom trenutku požalio da zatvorski čuvari žele da vide njegove genitalije, da bi u drugom trenutku počeo da govori o kupovini margarina u supermarketu, nakon čega su sudski zvaničnici privremeno prekinuli video-prenos.

"Ja sam muškarac. Ja sam vojnik. Ja sam britanski državljanin. I ne možete da vidite moje genitalije", rekao je osumnjičeni, javio je AP.

Nakon ponovnog uspostavljanja video-veze, Adeboladžo je pohvalio sudiju jer je dozvolio da mu se skinu lisice, rekavši: "Neka Alah blagoslovi tog čoveka sa belom perikom i crvenim ogrtačem".

Iako je njegov advokat Dejvid Gotlib rekao sudu da Adeboladžo ne osporava tvrdnju optužbe da je potpuno razuman, današnje svedočenje takvoj izjavi ne ide u prilog.

Za ubistvo vojnika Lija Rigbija, koje je šokiralo Britaniju, optužen je i Majkl Adebovale, a obojica optuženih će se u sudu pojaviti 28. juna.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.