Nemačka seje strah: Šokantni podaci nokautirali berze

Izvor: B92, 06.Feb.2019, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka seje strah: Šokantni podaci nokautirali berze

Evropske berze otvorene su u crvenom, nakon zabrinjavajućeg podatka o padu nemačkih fabričkih porudžbina u decembru za 1,6 odsto.

U Frankfurtu, indeks vodećih nemačkih kompanija DAX izgubio je 0,3 odsto vrednosti, dok je Daimler pao za skoro 2 odsto, a Dojče banka Bank za 1,5 odsto.

U Londonu, FTSE 100 pao je za 18 bodova, odnosno 0,3 odsto na 7.158, daleko od sinoćnjeg tromesečnog minimuma. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Online prodavnica prehrambenih namirnica Ocado vodi "gubitnike" sa padom od 5 odsto, nakon što je veliki požar pogodio njihovo skladište u Hempširu.

Ocado je obavestio akcionare da je šteta od požara mnogo gora nego što se mislilo.

"Nažalost, vatra koja je počela juče ujutro u uglu ambijentalne mreže nije bila zaustavljena kako smo verovali i prošle noći se proširila. Kako nas je vatrogasna brigada obavestila, tokom noći deo krova se srušio i došlo je do značajne štete na većem delu zgrade i njenom sadržaju, ali da je sada sve pod kontrolom", rekli su iz kompanije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NEMAČKA NA PRAGU RECESIJE! Veliki pad najjače evropske ekonomije NOKAUTIRAO BERZE!

Izvor: Kurir, 06.Feb.2019

Evropske berze otvorene su u crvenom posle zabrinjavajućeg podatka o padu nemačkih fabričkih porudžbina u decembru za 1,6 odsto.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.