Na dresovima Mađara  umesto Hungary Magyarorszag

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2011, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na dresovima Mađara umesto "Hungary" "Magyarorszag"

BUDIMPEŠTA -

Generalni sekretar Mađarskog olimpijskog komiteta Zoltan Molnar rekao je danas da će atletičari te zemlje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. na dresovima nositi ime svoje države na maternjem jeziku.

Molnar je naglasio da je to učinjeno na zahtev mađarske javnosti i navijača. Na dresovima će pisati "Magyarorszag" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << umesto "Hungary".

Prethodno je to učinio mađarski hokejaški tim, a dres atletičara će uskoro biti predstavljen u javnosti.

Mađarski predsednik Pal Šmit je bivši predsednik Mađarskog olimpijskog komiteta.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađari na maternjem na OI

Izvor: B92, 15.Sep.2011

Mađarski sportisti na predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu nosiće opremu na kojoj će ime države biti ispisano na mađarskom, umesto engleskom jeziku...Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Mađarske Zoltan Molnar izjavio je da će novi dresovi na kojima piše "Magyarorszag" umesto "Hungary"...

Nastavak na B92...

Mađari na OI sa originalnim dresovima

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Sep.2011

Atletski nacionalni tim Mađarske na predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu nosiće dresove sa imenom države na maternjem jeziku.. . Generalni sekretar Mađarskog olimpijskog komiteta Zoltan Molnar naglasio je da je to učinjeno na zahtev mađarske javnosti i navijača. Na dresovima će pisati „Magyarorszag”...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.