Milioni za prvi Bouvijev koncert posle 8 godina

Izvor: B92, 03.Sep.2013, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milioni za prvi Bouvijev koncert posle 8 godina

Iz dobro obaveštenih izvora Dejli Miror saznaje da je Live Nation ponudio Dejvidu Bouviju višemilionski iznos novca za koncert u Londonu tokom 2014. godine, ali da Bouvi za sada nije spreman da tu ponudu prihvati.

Ko je zaista Dejvid Bouvi?

Zašto je Bouvi okrenuo leđa slavi?

Dejvid Bouvi: 66. rođendan i album!

Dejvid Bouvi: Možda turneja?

Izložba posvećena Bouviju 2013.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Zašto je Bouvi rekao ne Olimpijadi?

Bouvi na 1. mestu posle 20 godina

Dugo se spekulisalo da bi Bouvi mogao da kratkom turnejom promoviše povratnički album "The Next Day", ali za sada - od toga neće biti ništa. Osim Live Nationa koji je koncert zamislio u Olimpijskom parku u istočnom Londonu i organizatori Glastonberija pokušavaju da ga dovedu na svoj festival iduće godine, kao i britanski promoteri AEG Live koji žele da svira u Hajd parku, piše Miror.

Sledeće godine Bouvi slavi još jedan vredan jubilej – 50 godina od prvog singla "Liza Jane", prve pesme koju je objavio pod imenom Dejvi Džons sa grupom the King Bees, kada je imao samo 17 godina.

Izvori bliski bivšem Zigiju Stardastu smatraju da do kraja 2013. godine “neće biti koncerata", ali ne isključuju mogućnost da se Bouvi vrati na scenu toko, sledeće godine.

66-godišnji Bouvi bio je oduševljen odličnim kritikama na album "The Next Day", a i prodaja nosača zvuka i digitalnih fajlova bila je u skladu sa tim. Album je Bouviju prvi posle 10 godina i mnogi su se nadali da će i uživo da promoviše nove (i stare) pesme. Njegov poslednji izazak na koncertnu binu bio je 2006. godine sa Ališom Kiz. Prestao je svira uživo posle srčanog udara koji je doživeo tokom koncerta u Nemačkoj 2004. godine.

Tokom 2013. godine Dejvid Bouvi je bio u centru pažnje i zbog izložbe njegovih brojnih dragocenosti u londonskom "V&A" muzeju, gde je publika mogla da da vidi više od 300 predmeta među kojima su bili i rukom pisani stihovi, kostimi, modni detalji, fotografije, filmovi, muzički spotovi, scenografija, kao i instrumenti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Milioni za prvi Bouvijev koncert posle 8 godina

Izvor: Kurir, 03.Sep.2013

Dugo se spekulisalo da bi Bouvi mogao da kratkom turnejom promoviše povratnički album "The Next Day", ali za sada - od toga neće biti ništa..Kako prenose strani mediji Live Nation ponudio je Dejvidu Bouviju višemilionski iznos novca za koncert u Londonu tokom 2014. godine, ali Bouvi, navodno, za...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.