Izvor: Luftika.rs, 24.Jun.2022, 19:03

Matematički savršeni: Proglašene su dve najlepše osobe na svetu

Ko god da je prvi izrekao onu čuvenu: „Lepota je u oku posmatrača“ – vrlo je lukavo smislio dobru foru za brzo ućutkivanje neistomišljenika! Ako postoji razgovor u kom učestvuje više ljudi i neko od njih povede priču o nečijoj lepoti, nema sumnje da će doći do rasprave.
Upravo se to i desilo, tik po objavljivanju rezultata istraživanja, koje je od 2016. godine vodio Dr Džulijan De Silva iz Centra za naprednu estetsku i plastičnu hirurgiju u Londonu. Kako pišu svetski >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << mediji, dr De Silva je koristio tehnike mapiranja lica kako bi otkrio ko ima najlepše lice na svetu.
U ovom projektu koristio je drevnu grčku tehniku mapiranja lica pod nazivom ‘Phi’, poznatu i kao zlatni presek lepote. Inače, vrednost Phi iznosi 1,618 i mera je za izračunavanje mere savršenstva nečijeg lica. Dakle, Phi ili zlatni presek, određuje ono što se smatra savršenim izgledom crta lica.
Ako ste mislili da je zlatni presek nešto novo, varate se jer je on antička tvorevina, koja je doživela pravi procvat u doba renesanse, kada su mnogi naučnici, umetnici i astrolozi savršenstvo tražili u kompozicijama poznatih struktura.
U razgovoru za US Weekly, čuveni dr De Silva je istakao: „Grci su otkrili da se taj presek pojavljuje svuda u prirodi i hiljadama godina se smatralo da sadrži tajnu formulu najlepših lica sveta“!
Da se vratimo na njegovo istraživanje… Nakon 6 godina potrage za najlepšim licem sveta, među poznatim osobama, konačno je dobio i rezultate. Na iznenađenje većine, savršeno lice imaju ovo dvoje holivudskih glumaca: Robert Patinson, koji je svetsku slavu stekao u serijalu Sumrak saga, a nedavno tumačio ulogu Betmena, dok je u ženskoj kategoriji pobedu odnela skandalozna Amber Herd (nedavno je izgubila parnicu protiv bivšeg supruga Džonija Depa koji ju je tužio za klevetu).
Izraženo u brojkama, Lice Amber Herd je, u odnosu na grčki zlatni presek tačno 91,85 %, što je čini najlepšom ženom na svetu, a slede je Kim Kardašijan sa 91,39 % i Kendal Džener sa 90,18 %.
Robert Patinson je najzgodniji je muškarac na svetu sa 92,15 posto preciznosti, a iza njega su se po lepoti našli Henri Kevil s 91,64 %, Bredli Kuper sa 90,55 % i Bred Pit s 90,51 %.
Inače, pre nekoliko godina Patinson je proglašen za najlepšeg i prema glasovima čitateljki Vanity Faira.
De Silva se na ovome nije zaustavio, te je koristeći tehnike „mapiranja“ otkrio i najsuperiornije delove lica slavnih dama današnjice i tako kreirao savršeno. Ono je čudnovata kombinacija kože Riz Viterspun, čela Majli Sajrus, obrva Dženifer Lopez, očiju Kire Najtli, nosa Kejt Midlton, obraza Anđeline Džoli, brade Selene Gomez, linije vilice Šer i usana Penelope Kruz.
Foto: @DRJULIANDESILVA/TWITTER U procvatu estetske medicine, upotrebom hijaluronskih filera i botoksa, postižu se prava čuda u remodelaciji lica, baš prema proporcijama zlatnog preseka. S tim u vezi, više je nego očigledno da je „savršena“ Amber Herd doradila svoju lepotu, što stavlja veliki znak pitanja na njenih famoznih 91,85 procenata!
Čak i da zanemarimo njeno estetsko unapređivanje lica, teško da bi Amber mogli smatrati najlepšom. S druge strane, Petinsonu mnogi spočitavaju momente kao što su preširoka vilica i nepravilan nos.
Zanima nas, ko su, po vašem mišljenju najlepši muškarac i žena na svetu?
Amber Hard o braku sa Džonijem Depom: Davio me je i pretio da će me ubiti

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.