MOK o optužbi za malverzacije, prozvana i Srbija

Izvor: Studio B, 17.Jun.2012, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOK o optužbi za malverzacije, "prozvana" i Srbija

Međunarodni olimpijski komitet održao je hitnu sednicu zbog optužbi novinara britanskih medija da su zvaničnici 50 nacionalnih olimpijskih komiteta, među kojima i Srbije, prodavali ulaznice za Olimpijske igre u Londonu na crnom tržištu.

"MOK veoma ozbiljno shvata optužbe i pokrenuće istragu, a u slučaju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << se dokaže krivica kazne će biti rigorozne", navodi se u saopštenju koje je MOK objavio na svom vebsajtu. Mediji tvrde da su ulaznice prodavane van teritorije zemlje kojoj su dodeljene, po "naduvanim" cenama i kod neovlašćenih prodavaca.

Novinari "Sandej tamsa" tvrde da imaju dokaze protiv 27 funkcionera koji raspoređuju ulaznice iz 54 zemlje, među kojima su - kako navode - i "agenti iz Kine, Srbije i Litvanije" koji su "nudili ulaznice po ceni od 6.000 funti" (oko 9.500 dolara). Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac trenutno je u Sjedinjenim Državama i nije dostupan za komentar, a očekuje se saopštenje OKS, rečeno je Tanjugu u nacionalnom komitetu.

Među ulaznicama su i one za najatraktivnije događaje, kao što je atletska trka na 100 metara. Najozbiljnije optužbe usmerene su protiv predsednika Olimpijskog komiteta Grčke Spirosa Kapralosa, koji je navodno pod izgovorom da je potražnja u njegovoj zemlji velika, preko predsednika Organizacionog odbora Igara Sebastijana Koua nabavio najbolje ulaznice, a zatim ih prodao van zemlje. Svi ovi navodi su demantovani kako iz Londona, tako i iz Atine.

I ranije su se pojavljivale slične optužbe, pa je tako u maju generalni sekretar Olimpijskog komiteta Ukrajine Vladimir Gerašenko podneo ostavku zbog optužbi da je nudio u prodaju 100 ulaznica. Organizatori u Londonu imaju puno problema sa frustriranim Britancima koji su nezadovoljni što nemaju ulaznice za Igre, u koje je država uložila bllizu 10 milijardi funti.
Pogledaj vesti o: London,   Olimpijske igre

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OI: 50 zemalja prodavalo karte na crnom tržištu?

Izvor: Akter, 17.Jun.2012

MOK je održao hitnu sednicu zbog optužbi britanskih novinara da su zvaničnici 50 olimpijskih komiteta prodavali ulaznice za Olimpijske igre u Londonu na crnom tržištu

Nastavak na Akter...

MOK "prozvao" i Srbiju zbog karata

Izvor: RTS, 18.Jun.2012, 12:43

Međunarodni olimpijski komitet održao je hitnu sednicu zbog optužbi novinara britanskih medija da su zvaničnici 50 nacionalnih olimpijskih komiteta, među kojima i Srbije, prodavali ulaznice za Olimpijske igre u Londonu na crnom tržištu. Novinari "Sandej tamsa" tvrde da imaju dokaze protiv 27 funkcionera..."MOK...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.