MI6 recepte za bombe zamenio receptima za kolače

Izvor: Blic, 03.Jun.2011, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MI6 recepte za bombe zamenio receptima za kolače

LONDON - Britanska tajna služba MI6 hakerisala je onlajn časopis Al Kaide, kako bi sprečila zloglasnu terorističku organizaciju da putem interneta regrutuje nove članove, piše londonski Telegraf.

Reč je o publikaciji pod naslovom "Kako napraviti bombu u maminoj kuhinji", u kojoj se na 67 strana mogu dobiti saveti za teroristički napad.

MI6 je odnedavno razvio posebne vrste virusa koji napadaju ovakve sajtove. Tako je sve one koji su želeli da na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Al Kaidinom sajtu upotpune svoja bombaška znanja dočekalo iznenađenje u vidu "Recepata za najbolje kolačiće u Americi", čiji je autor čuvena američka voditeljka tok-šoua, Elen Dedženeris.

U originalnom tekstu pisalo je kako napraviti bombu uz pomoć šećera, šibica i lampice spojene na sat.

Povezane vesti: NATO: U Avganistanu uhapšen vođa terorista "Njujorker": SAD u tajnim pregovorima sa talibanima Klintonova pozvala talibane da prekinu veze s Al Kaidom Britanska vlada upozorila avijaciju na mogući napad Al Kaide General Ričards: Zapad ne može da pobedi Al kaidu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.