Legendarni gangster priveden posle tuče s cimerom u staračkom domu

Izvor: Blic, 12.Jun.2013, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legendarni gangster priveden posle tuče s cimerom u staračkom domu

Zloglasni britanski gangster Ludi Frenki Frejzer (89), koji je u zatvoru proveo polovinu svog života, priveden je u 89. godini zbog tuče s cimerom u staračkom domu u Londonu, u kom provodi svoje "penzionerske" dane. Frenki Frejzer je svojevremeno bio poznat kao iznuđivač i okrutni mučitelj

Detalje o ovom prestupu izneo je jedan od njegovih sinova u novom dokumentarnom filmu o životu jednog od najozloglašenijih britanskih kriminalaca.

Frejzer, poznat kao iznuđivač >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i brutalni egzekutor, u izjavi za "Gardijan" kaže da u svom životu ništa ne bi promenio. Jedino zbog čega nekadašnji strah i trepet londonskog podzemlja žali jeste to “što su uspevali da ga uhvate”. Frejzer je u zatvoru proveo ukupno 42 godine zbog 26 krivičnih dela.

Život u svetu kriminala započeo je još u devetoj godini, kada su on i njegova sestra Eva lutali londonskim ulicama i krali sve čega su mogli da se dočepaju, a istovremeno su obavljali sitne posliće za čuvenu bandu Sabinijevih. Prvi put je uhapšen u 13. godini zbog krađe paklice cigareta.

Nadimak “Ludi” dobio je kada se uoči Drugog svetkog rata pretvarao da je mentalno oboleo da bi izbegao mobilizaciju, a kao duševni bolesnik je tri puta okarakterisan i za vreme svojih zatvorskih dana. Tokom ratnih godina, bombardovanje Londona je koristio za pljačku napuštenih stanova.

Svoje žrtve je surovo mučio, a specijalnost mu je bila čupanje zuba klještima.

Tokom narednih godina, počeo je da zarađuje na svojoj reputaciji “gangsterske legende” i objavio je četiri knjige: “Ludi Frenki: Memoari života u svetu krimnala”; “Ludi Frenki i prijatelji”, “Dnevnik Ludog Frenkija: Hronika života najzloglasnijeg britanskog kriminalca” i “Britanija Ludog Frenkija”.

Sve dok nije završio u staračkom domu zbog pogoršanog zdravlja, vodio je i turističke ture “Bande Londona”, na kojima je znatiželjnicima pokazivao najznačajnija mesta vezana za obračune čuvenih bandi.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Legendarni gangster priveden posle tuče s cimerom u staračkom domu

Izvor: medio.rs, 12.Jun.2013

Zloglasni britanski gangster Ludi Frenki Frejzer (89), koji je u zatvoru proveo polovinu svog života, priveden je u 89. godini zbog tuče s cimerom u staračkom domu u Londonu, u kom provodi svoje "penzionerske" dane.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.