LŠ: Mreže mirovale u Lavovu, Alonso crveneo na jubileju

Izvor: Sportal.rs, 17.Feb.2015, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Mreže mirovale u Lavovu, Alonso crveneo na jubileju

U odnosu na megdan Pari Sen Žermena i Čelsija u Londonu, gde su viđena dva pogotka, nešto manje zanimljiv bio je okršaj između Šahtjora i minhenskog Bajerna, pošto je izostalo ono zbog čega se fudbal igra  - golovi 0:0, u prvoj utakmici

osmine finala Lige šampiona.

Prvak Ukrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << ugostio je Bavarce u Lavovu, umesto na svojoj "Donbas areni" u Donjecku, zbog nestabilne situacije u istočnom delu zemlje, ali nije uspeo da dođe do prednosti pred revanš u Minhenu. Za tim Šahtjora uoči ovog meča otežavajuća okolnost bila je to što nije odigrao takmičarsku utakmicu još od 5. decembra, kada je završeno ukrajinsko prvenstvo.

Izabranici Mirčee Lučeskua formu su "brusili" na turneji po Južnoj Americi, dok Bavarci stižu puni samopouzdanja nakon što su u prvenstvenom meču u subotu "isprašili" Hamburger čak sa 8:0.

Međutim, u utorak uveče učenici Pepa Gvardiole su izgleda ostali bez municije. Uz to ostali su i bez igrača na terenu, pošto je Ćabi Alonso zbog drugog žutog kartona, odnosno crvenog u 65. minutu morao ranije na tuširanje. I to na jubileju, pošto je Španac uknjižio 100. odigranu utakmicu u Ligi šampiona, ali ispostavilo se da je morao ranije napusti teren.

Bajern je bio dominantan u prvom poluvremenu i propustio je dve dobre prilike, ali je u drugom poluvremenu, nakon isključenja Alonsa, Šahtjor preuzeo inicijativu, međutim nije uspeo da postigne gol.

Utakmica u Lavovu nije bila preterano uzbudljiva. Bajern je bio potpuno dominantan u prvom poluvremenu, kada je Tomas Miler propustio dve prilike, od čega je prva bila posebno izgledna, ali je njegov volej udarac izblokiran.

Šahtjor je kasnije uspostavio ravnotežu, ali nije uspeo da napravi nijednu izglednu priliku. Bavarci su u finišu meča imali još jednu šansu, ali je Arjen Roben izblokiran, nakon solo prodora.

Revanš meč igra se 11. marta.

LŠ, prvi meč osmine finala

ŠAHTJOR - BAJERN 0:0

Stadion: "Lavov arena"

Sudija: Alberto Undijano (Španija)

Gledalaca:

Strelci: /

Žuti kartoni: Srna, Košta, Fred - Rafinja, Ćabi Alonso, Boateng, Švajnštajger.

Crveni karton: Ćabi Alonso 65.

ŠAHTJOR: Pjatov, Srna, Kučer, Rakitski, Ševčuk, Fernando, Košta (od 78. Marlos), Tešeira, Fred, Tajson (od 84. Velington), Luiz Adrijano (od 89. Gladkij). Trener: Mirčea Lučesku.

BAJERN: Nojer, Rafinja, Boateng, Bernat, Alaba, Ćabi Alonso, Švajnštajger, Roben, Gece (od 75. Levandovski), Riberi, Miler (od 70. Badštuber). Trener: Pep Gvardiola.

Liga šampiona, 1/8 finala

PSŽ - Čelsi 1:1

(Kavani 54 - Ivanović 36)

Šahtjor - Bajern 0:0

Sreda

Šalke - Real Madrid 20.45

Bazel - Porto

24.02

Mančester siti - Barselona

Juventus - Borusija Dortmund

25.02

Bajer Leverkuzen - Atletiko Madrid

Arsenal - Monako

(Foto: Beta/AP/Matthias Schrader)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.