LE - Sudije i Donaruma izbacile Milan, CSKA priredio senzaciju sezone!

Izvor: Sportske.net, 16.Mar.2018, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE - Sudije i Donaruma izbacile Milan, CSKA priredio senzaciju sezone!

Sumnjive odluke, mnogo golova i preokreta, žreb u petak u 13.00!

Fudbaleri Arsenala izbacili su Milan, CSKA je priredio najveću senzaciju u osmini finala Lige Evrope!

Utakmica u Londonu ostaće upamćena po simuliranju Denija Velbeka i penalu za Arsenal koji je definitivno prelomio meč.

Đenaro Gatuzo je izveo ultra ofanzivni sastav, imao šansu posle samo dva minuta, a do vođstva je došao u 35. kada je Čalanoglu perfektnim udarcem u malu mrežicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << savladao Ospinu za 0:1.

Prednost Milana trajala je samo četiri minuta, pošto je Velbek navukao i Rikarda Rodrigeza i pomoćnog sudiju. Švajcarac je samo krenuo rukom ka Velbeku, i odmah je povukao, ali je napadač Arsenala taj refleks iskoristio da padne kao u bazen, a sudija je signalizirao penal i glavni arbitar je pokazao na belu tačku.

Siguran izvođač najstože kazne bio je upravo Velbek i Arsenal je opet imao dva gola prednosti.

Samo dva minuta kasnije, na drugoj strani je Čembers rukom igrao u svom šesnestercu, ali su sudiej ostale neme, ništa od penala, što je izazvalo novi revolt gostiju.

Dotučeni Milan u drugom poluvremenu nije mogao mnogo toga, a sve dileme bile su rešene u 71. minutu kada je Donaruma očajno intervenisao, udarac Džake sa 25 metara je praktično uneo u svoj gol za ogromnih 2:1, ukupnih 4:1.

Konačan rezultat, 3:1 postavio je Velbek, glavom je pokupio odbitak i ponovo savladao Donarumu.

U Lionu smo videli još veću ludnicu, pošto je CSKA priredio pravu senzaciju. Posle 0:1 u Moskvi, delovalo je da CSKA nema šta da traži u revanšu, ali je onda usledio šok.

CSKA je na poluvremenu vodio golom Golovina, Korne je izjednačio na isteku sata igre, ali Moskovljani uzvraćaju dvostruko. Ahmed Musa i Vernblum su u 60. i 65. minutu povisili na 1:3 i Lionu je bilo potrebno da postigne dva gola da bi prošao dalje.

Dijaz je u 71. minutu smanjio na 2:3, ali to je bilo sve, CSKA je postigao tri gola i prošao dalje.

U poslednjem večerašnjem meču, Dortmund je bio nemoćan u Salzburgu koji je uspeo da sačuva prednost od 0:1 iz prvog meča i prođe dalje.

Liga Evrope, osmina finala:



Lokomotiva Moskva - Atletiko Madrid 1:5

Atletik Bilbao - Olimpik Marsej 1:2 (prva utakmica - 1:3)

Dinamo Kijev - Lacio 0:2 (prva utakmica - 2:2)

Zenit - Red Bul Lajpcig 1:1 (prva utakmica - 1:2)

Viktorija Plzen - Sporting Lisabon 2:1 (prva utakmica - 0:2)

Arsenal - Milan 2:1 (prva utakmica 2:0)

Lion - CSKA Moskva 2:3 (prva utakmica 1:0)

Salzburg - Dortmund 0:0 (prva utakmica 1:0)
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

LE: Arsenal opet pobedio Milan, CSKA savladao Olimpik u Lionu

Izvor: B92, 16.Mar.2018

Fudbaleri Arsenala plasirali su se u četvrtfinale Lige Evrope pošto su u Londonu savladali ekipu Milana sa 3:1 (1:1). 'Rosoneri' su poveli na Emirejtsu u 35. minutu kada je Čalanoglu perfektnim udarcem matirao Ospinu za 0:1.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.