Konačan rezultat u Britaniji, konzervativcima 331 mjesto

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Maj.2015, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačan rezultat u Britaniji, konzervativcima 331 mjesto

LONDON - Konzervativna partija britanskog premijera Dejvida Kamerona osvojila je ukupno 331 od 650 mjesta u Donjem domu parlamenta, konačni su rezultati izbora, prenijele su agencije.

Pet godina nakon što nisu uspjeli da osvoje potrebnih 326 glasova da samostalno vladaju pa su ušli u koaliciju s liberalnim demokratama, Kameron sada, poslije jučerašnjih parlamentarnih izbora, može da oformi konzervativnu vladu, navodi AFP.

Glavni rivali, laburisti, imaju 232 mjesta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Škotska nacionalna partija 56, a liberaldemokrate samo osam koliko ima i Demokratska partija unionista.

Šin Fejn ima četiri mjesta, a velška partija Plejd Kimri i Socijaldemokratska i laburistička partija po tri, Unionistička partija Alstera dva, a po jedno mjesto Ukip, Partija zelenih Engleske i Velsa i Nezavisni 1, prenijele su agencije.

Rezultat je došao kao šok za sve, pošto su višemjesečne ankete predočavale da dvije velike partije (konzervativci i laburisti) imaju približan broj glasača i da nijedna neće doći u poziciju da osvoji ukupnu većinu.

Neke agencije za istraživanje priznale su da je nešto pošlo naopako, ali ne mogu još da razumiju šta.

Laburisti i liberaldemokrate pretrpjele su najveće gubitke nakon čega su lideri obje partije podnijeli ostavke.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.