Komad Nenada Prokića tokom leta premijerno u Britaniji

Izvor: Beta, 10.Maj.2014, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komad Nenada Prokića tokom leta premijerno u Britaniji

BEOGRAD, 10. maja 2014. (Beta) - Komad srpskog dramskog pisca Nenada Prokića "Finger Trigger Bullet Gun" biće tokom predstojećeg leta premijerno izveden u Londonu i Birmingemu.

Komad će 28. juna biti premijerno izveden u Londonu, na medjunarodnom pozorišnom festivalu LIFT, a potom će 2. jula moći da ga pogleda i publika teatra Birmingem REP (The Birmingham Repertory Theatre), rekao je autor agenciji Beta.

Reč je o tekstu koji je od Prokića naručio teatar >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << iz Birmingema "Stan's Cafe", a njegova tema je Prvi svetski rat.

Radnja komada, kako je naveo autor, dogadja se u Londonu, Berlinu, Beču i Beogradu, a zasnovana je na metaforičkom pitanju ko je stavio metak u pištolj kojim je mladi Srbin Gavrilo Princip 28. juna 1914. godine pucao na austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda i dao povod za izbijanje Prvog svetskog rata.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Komad Nenada Prokića tokom leta premijerno u Britaniji

Izvor: Blic, 11.Maj.2014, 01:13

Komad srpskog dramskog pisca Nenada Prokića “Finger Trigger Bullet Gun” biće tokom predstojećeg leta premijerno izveden u Londonu i Birmingemu. Nenad Prokić..- Komad će 28. juna biti premijerno izveden u Londonu, na međunarodnom pozorišnom festivalu LIFT, a potom će 2. jula moći da ga pogleda...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.