Jovanović: Moguća medalja u Londonu

Izvor: B92, 09.Apr.2012, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Moguća medalja u Londonu

Bivši kapiten rukometne reprezentacije Jugoslavije Nedeljko Jovanović rekao je da Srbija lako može da dođe u situaciju da se bori za olimpijsku medalju.

Jovanović je bio član reprezentacije koja je poslednja reprezentovala našu zemlju na Olimpijskim igrama, u Sidneju 2000.

Srbija je mesto na Olimpijskim igrama obezbedila kroz kvalifikacioni turnir u Alikanteu, gde je osvojila drugo mesto iza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Španije. Ispostavilo se da je plasman doneo karakter u meču sa Poljskom, kada je nadoknađeno minus 3 za pet minuta.

"Mogu reći da je sistem takmičenja takav da vrlo lako može da dođe u situaciju da se igra na medalju. Ne bi trebalo previše se obazirati na protivnike jer će biti mešane ekipe sa raznih kontinenata, što umnogome olakšava takmičenje. Na žreb ne može da se utiče", rekao je Jovanović agenciji Beta.

Srbija će biti u četvrtom šeširu, što joj garantuje jednu ili dve neevropske ekipe, ali i mogućnost da jedan od evropskih rivala bude nejaka selekcija domaćina. U četvrtfinale idu po četiri tima, pa praktično u tom meču pada odluka o medaljama.

"Ovo je sjajna priča, pogotovo posle medalje koju smo osvojili na Evropskom prvenstvu jer se pravi kontinuitet što je u suštini i cilj, tako da smatram da smo napravili fantastičan rezultat", ocenio je Jovanović.

"Bez obzira na oscilacije i greške, što je sastavni deo rukometa i sporta generalno, svi trebamo biti zadovoljni i na miru da sačekamo, nadamo se, takođe dobre rezultate na Olimpijskim igrama", dodao je on.

Jovanović je istakao da je Evropsko prvenstvo "mnogo teže takmičenje" od Svetskog prvenstva i od Olimpijskih igara.

"Treba dati maksimum, ekipa mora da se osveži posle dosadašnjih takmičenja i napornih prvenstava. Selektor Veselin Vuković će, posle završetaka liga, dati igračima 10-15 dana odmora i potom kvalitetno odraditi pripreme i povesti ekipu u situaciju gde mogu da ispišu istoriju srpskog rukometa i svoje generacije", zaključio je Jovanović.

Olimpijske igre održaće se u Londonu od 27. jula do 12. avgusta, dok je žreb za rukometni turnir 30. maja.
Pogledaj vesti o: London,   Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija može do borbe za medalju

Izvor: Beta, 09.Apr.2012

BEOGRAD, 9. aprila 2012. (Beta) - Bivši kapiten rukometne reprezentacije Jugoslavije Nedeljko Jovanović rekao je u ponedeljak da selekcija Srbije lako može da dodje u situaciju da se bori za medalju na Olimpijskim .

Nastavak na Beta...

Jovanović: Srbija vrlo lako može do borbe za medalju

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Apr.2012

BEOGRAD - Bivši kapiten rukometne reprezentacije Jugoslavije Nedeljko Jovanović rekao je danas da selekcija Srbije lako može da dođe u situaciju da se bori za medalju na Olimpijskim igrama u Londonu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Srbija može do borbe za medalju

Izvor: NaDlanu.com, 09.Apr.2012

BEOGRAD, 9. aprila 2012. (Beta) - Bivši kapiten rukometne reprezentacije Jugoslavije Nedeljko Jovanović rekao je u ponedeljak da selekcija Srbije lako može da dodje u situaciju da se bori za medalju na Olimpijskim igrama u Londonu... BEOGRAD, 9. aprila 2012. (Beta) - Bivši kapiten rukometne reprezentacije...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.