Hrvatima u lice - niste hteli projekte sa nama

Izvor: B92, 22.Feb.2016, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hrvatima u lice - niste hteli projekte sa nama"

London -- Premijer Aleksandar Vučić kaže da Srbiji centar interesovanja mora da bude region i stabilnost Zapadnog Balkana, jer sa tim državama imamo suficit u trgovini.

“Nama region mora da bude centar interesovanja i da tu radimo najviše i najbolje i najviše zarađujemo”, izjavio je Vučić novinarima posle investicionog samita EBRD u Londonu.

Prema njegovim rečima, to su zemlje sa kojima imamo suficit u trgovini i zbog toga nam je stabilnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << regiona najvažnija.

“Sa Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom i Makedonijom imamo suficit, sa Hrvatskom deficit polako smanjujemo, ali oni su sebe već isključili sa Zapadnog Balkana”, kazao je Vučič i dodao:

“Hrvatima sam nedvosmisleno i u lice rekao da su bili ti koji su nezainteresovani za projekte sa Srbijom. Sa drugim radimo vredno i ozbiljno. U trgovini sa Albanijom možemo da zarađujemo mnogo više”, naveo je srpski premijer.

Kazao je da i dalje ima dosta problema i da nam “stoje kamioni po tri, četiri, pet, šest na granici a niko o tome nije spreman ovde da o tome razgovara osim Srbije. Ponosan sam na to da je nama ekonomija najvažnaija”.

Govoreći o investicijama u Srbiju, Vučić je kazao da one iznose 1,7 milijardi evra i uporedio ih sa 400 miliona evra ulaganja u BiH, navodeći da Srbija ima 1,6 puta stanovnika više od te zemlje a četiri puta više investicija.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: EU više nije privlačna koliko je bila

Izvor: Večernje novosti, 22.Feb.2016

Premijer Srbije izjavio je da je je stabilnost Zapadnog Balkana veoma važna i da ne treba "bežati od regiona" već razvijati saradnju, pre svega ekonomsku. „Nama region treba da bude centar interesovanja. Ne treba da bežimo od regiona, tu treba da radimo najviše i da zarađujemo najviše", kazao...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.